Nieuws

Ook 5e editie Lutje Passion  Veendam online



Lutje Passion.jpg

Op donderdag 14 april wordt op NPO 1 live vanuit Doetinchem The Passion uitgezonden. Veendammers krijgen ook dit jaar weer de unieke mogelijkheid om Lutje Passion op een persoonlijke manier te beleven. 

Vanaf 19:30 uur is er een online processie te volgen op SKV (kanaal 996), RTVeen, Parkstadveendam.nl en via diverse kanalen op YouTube en Facebook. 

"De opnames zijn zo goed als klaar, alleen aanstaande dinsdag 12 april worden er nog opnames gemaakt" aldus Maikel-Owen van Deest initiatiefnemer van Lutje Passion in Veendam. In 2021 is er ook een tv uitzending gemaakt van Lutje Passion en deze is heel goed bekeken. Ook dit jaar zullen de deelnemers tijdens de route worden meegenomen in het passie verhaal van de lijdensweg van Christus. "Natuurlijk hadden we graag weer een live processie gedaan, maar dat vinden veel mensen toch nog lastig in deze tijd". Dit jaar zal Lutje Passion bestaan uit nieuwe beelden en worden ook beelden van vorige edities gebruikt. 

"Zo kunnen we toch de 5e editie van Lutje Passion weer interessant maken voor de kijkers." De opnames van Lutje Passion bestaan uit Veendammers die op verschillende plekken de processie beleven en daarover iets willen delen. "Ik had niet gedacht dat de opnames en het lopen met het kruis zoveel impact op me zouden hebben. Het is heel bijzonder" aldus een deelnemer uit Veendam. De combinatie van persoonlijke verhalen, verhaallijn en liedjes (gezongen door bijvoorbeeld Erwin de Vries en Rob Zigter) maakt het een interessant programma. "Natuurlijk willen we ook graag dat mensen aansluitend de uitzending van NPO 1 in huiselijke kring kijken en dat willen we graag ondersteunen" aldus van Deest.