Nieuws

Opvanglocatie voor vluchtelingen Oekraïne
in de gemeente VeendamSchermopname (155).png
Foto Google maps

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Veendam heeft besloten positief te reageren op een verzoek voor de opvang van vluchtelingen uit Oekraïne. Voormalig Hotel De Veenkoloniën in Wildervank is ingericht voor de opvang van ongeveer 75 personen. De gemeente Veendam huurt het gehele pand voor een periode van zes maanden, met een optie om dit met zes maanden te verlengen.

Urgent
Door de situatie in Oekraïne zijn veel mensen op de vlucht. Het aantal vluchtelingen dat eigen huis en haard wegens oorlog en geweld ontvlucht is sterk toegenomen. De opvangproblematiek is groot en urgent. Burgemeester Link: “Ook Veendam ziet de noodzaak van het opvangen van vluchtelingen uit Oekraïne binnen haar gemeente. Voor de gemeente staan gastvrijheid en barmhartigheid centraal. Het college van burgemeester en wethouders vindt dat de gemeente een verantwoordelijkheid heeft om een bijdrage te leveren aan de opvang. Deze opvanglocatie draagt hieraan bij.”

Aanbod hulp
De gemeente heeft al verschillende aanbiedingen voor hulp ontvangen en vindt dit hartverwarmend. Wilt u ook helpen? Kijk op www.veendam.nl/oekraine voor meer informatie.