Nieuws

Feestweek 375-jaar Wildervank met nieuwe ideeën



IMG_0009.jpg

Dinsdagavond is de commissie voor de feestweek weer bij elkaar geweest. De eerste twee bijeenkomsten waren inloopavonden met informatie. Belangstellenden kregen de bedoeling van de feestweek uitgelegd.

“In de week van 13 tot en met 19 juni, van maandag tot en met zondag, wordt de feestweek gehouden”, aldus initiatienemer Henk Robben. “Het was eerst belangrijk om voldoende mensen voor een organisatiecomité bijeen te krijgen. Over twee avonden hebben we dat besproken. Tijdens de eerste avond waren er wel al 9 belangstellenden, maar nog onvoldoende om een bestuur te vormen met een organisatiecomité.”

IMG_0033.jpg

Maar de tweede avond was druk bezet en kwam er nog meer gestalte in. “We hebben nu voldoende mensen voor een voltallig bestuur met 7 mensen. Dertien vrijwilligers hebben zich aangemeld voor de commissie. Er worden dertien activiteiten georganiseerd. Dat betekend dat er voor elke activiteit ook een vrijwilliger is als aanspreekpunt. Voor elke activiteit is er iemand die het gaat regelen.”

Robben is dik tevreden met de aanmeldingen. “Tijdens de derde avond is alles compleet geworden. We zijn nu voltallig, En konden er concrete besluiten worden genomen.”

Op de komende bijeenkomst worden de financiën besproken. Er zijn drie organisaties waar geld van komt. Daarnaast worden er sponsoren geworven. Ook van de gemeente komt er een bijdrage.

IMG_0036.jpg

“Voor één avond mogen we naar de muziekkoepel. Waar een bandje kan optreden. Of een compleet shantykoor, er is plaats voor 60 mensen.”

Het programma is heel breed. Waarbij een jaarmarkt uiteraard niet ontbreekt. Met bewoners van het AG Wildervanckhuis wordt een scootmobieltocht gemaakt. Er komt een fietstocht langs de boerderijen, met in Wildervanksterdallen een pauze bij het theehuis Tante Tally. Er komt een motortoertocht over een afstand van 250 kilometer door Oost-Groningen en een stukje Drenthe. Die wordt op de laatste dag gereden.

IMG_0024.jpg

Bij V.V. Bareveld wordt het gekostumeerde voetbalwedstrijd gespeeld. Eerst gaat de jeugd een gekostumeerd wedstrijd spelen. En dan komen de oudere gekostumeerde voetbalspelers het veld op. Mannen en vrouwen spelen gemengd.

Het programma is tot dusver vastgesteld. Gezocht wordt nog naar een praam voor het scheepsjoagen. Het is namelijk niet bekend waar de vorige, die ieder jaar tijdens het Scheepsjoagers festival werd ingezet, gebleven is. Een versierde botenparade is ook geprogrammeerd. Van het programma wordt een krant uitgegeven met sponsoren.

IMG_0022.jpg

Nog meer vrijwilligers zijn van harte welkom, er zijn namelijk weer nieuwe ideeën ingebracht. Men wil zien of een zwemtocht van sluis naar sluis haalbaar is. Met aanmoediging van publiek langs de kant.

Met dit comité wil men ook onderzoeken of er ieder jaar in een weekend iets kan worden georganiseerd. Of op één dag. Zoals een zomermarkt met een kermis. Zodat er weer wat reuring komt om het dorp meer leefbaar te maken.

IMG_0019.jpg