Judoka's Veendam  Nederlands Kampioen

Sinds deze zomer zijn Judoinstituut Noord en Judoschool Veendam samen verder gegaan onder de nieuwe naam Judo 53 graden Noord. Met deze samenvoeging is er een enorm krachtige judoschool onstaan die judolessen verzorgt in Veendam, Annen, Oude Pekela, Winschoten, Oostwold, Hoogezand-Sappemeer en Exloo. Na een lange periode van trainen en voorbereiden heeft de wedstrijdploeg van 53 graden Noord afgelopen zaterdag uitzonderlijk gepresteerd tijdens het NK -21 jaar.

In de klasse -81 kilogram werd Hessel Nicolai overtuigend kampioen. In de finale won hij met een schitterend punt. Silvan Bulthuis won ook met een vol punt zijn laatste wedstrijd en ook hij mag zich Nederlands Kampioen noemen.

Clubgenoot Lars van Oostrum behaalde met fraai judo de finale maar wist deze helaas net niet te winnen en werd keurig. Uitstekende 3e plaatsen waren er voor Milou Hendriks, Vera Raspe, Berber Ludema en Yvonne Kuiper.

De judoka's Elise Rustige, Sarah Hector en Max Benthem bereikten de wedstrijd om de derde plaats maar verloren deze wedstrijd en werden zeer verdienstelijk 5e.