Nieuws

Nog geen groen licht voor muziekfestival in de Sorghvliethal



SORGHVIETHAL-De Vrienden van Sportplein.jpg

Gaat het dan eindelijke gebeuren? Is dé vraag die de organisatie van het muziekfestival “De Vrienden Van Sportplein” zich de afgelopen twee jaren meermaals gesteld heeft. De organisatie in handen van Stichting Sport- en Evenementen Veendam(SSEV) hoopt van harte om op 19 maart 2022 EIN-DE-LIJK een feestje te kunnen bouwen in de Sorghvliethal. Het feest stond aanvankelijk gepland in maart van het jaar 2020, en is tot tweemaal toe verplaatst door de aanhoudende coronapandemie.

Wat in het vat zit, verzuurt niet
Destijds werd de lockdown één week voor aanvang van het muziekfestival aangekondigd. Tegen die tijd waren er al behoorlijk wat kaarten verkocht, maar ook al de nodige kosten gemaakt door de organisatie. Zo hebben alle artiesten hun geld al gehad en draaiden alle reclame campagnes op volle toeren. Gelukkig hebben we ook een hoop verplichtingen op kunnen schorten. Denk hierbij aan podiumbouwers, licht en geluid en ga zo maar door.

Daarnaast heeft een ieder in het bezit van een entreeticket nog een feestje tegoed. Die er hoe dan ook zal gaan komen, aldus SSEV. Destijds aangekochte entreekaarten blijven geldig voor 19 maart 2022. Mochten er nog kaarten beschikbaar zijn, dan zal de kaartverkoop tegen die tijd hervat worden. In afwachting van de dan geldende regels zal de organisatie hierop anticiperen.

Achter de schermen wordt hard gewerkt
De afgelopen weken, maar ook de komende weken zullen we hard door werken om alles voor mekaar te krijgen. Dat wanneer we groen licht krijgen van de overheid en de gemeente, we ook daadwerkelijk het muziekfestival plaats kunnen laten vinden. Allereest moeten er meer versoepelingen plaats vinden voor binnen evenementen. Maar ook restricties als het placeren van bezoekers, 1,5 meter afstand tussen bezoekers of capaciteits-limieten kunnen roet in het eten gooien.

We staan nauw in contact met de Gemeente Veendam ten aanzien van de aangevraagde vergunning. Wij hebben een volledig draaiboek aangeleverd en verwachten dan ook geen opgelegde beperkingen vanuit de Gemeente Veendam.

Het is een spannende periode tot aan 19 maart voor de organisatie. In de weet dat er al een hoop kosten gemaakt zijn evenals de nodige kaarten verkocht zijn. Is onze wens om de mensen uit Veendam en omstreken eindelijk te belonen voor het eindeloze geduld dat ook zei gehad moeten hebben.

Gaat het door?
Is een vraag die de organisatie vaak gehoord heeft de afgelopen periode. Op deze vraag kan men zoals zal te begrijpen valt nog geen antwoord geven. Wel kan men mededelen dat met de nieuwe regels/restricties (geldig vanaf 26 januari 2022), het onmogelijk is om op een verantwoorde wijze een muziekfestival plaats te laten vinden voor 1500-2250 bezoekers.