Nieuws

Isolatie offerte voor inwoners Veendam



facade-insulation-gc500441a7_1920.jpg

Vanaf vandaag kunnen alle inwoners van de gemeente Veendam een vrijblijvende offerte opvragen voor de isolatie van hun woning. Isolatiebedrijf Groningen hoopt hierdoor bij te dragen aan verduurzaming van woningen in de gemeente.

Iets meer dan 10 procent van de huishoudens in Veendam heeft op dit moment te maken met energiearmoede. Dat blijkt uit onderzoek van TNO, de Nederlandse Organisatie voor toegepast-natuurwetenschappelijk onderzoek. Energiearmoede is het niet of nauwelijks kunnen betalen van de maandlasten door een te laag inkomen of een te hoge energierekening.

Isolatie in Veendam
Volgens het Centraal Bureau voor Statistiek (CBS) leefden er in 2019 circa 550.000 Nederlandse huishoudens in energiearmoede. En door de recentelijke stijging in de energieprijzen is het aantal mensen dat in energiearmoede leeft vermoedelijk alleen maar toegenomen. Daarom biedt Isolatiebedrijf Groningen alle Veendammers gratis een vrijblijvende offerte voor isolatie in Veendam.

Vrijblijvende offerte
Inwoners van Veendam die benieuwd zijn naar prijzen van bijvoorbeeld dakisolatie, bodemisolatie, vloerisolatie, gevelisolatie of spouwmuurisolatie kunnen gratis en vrijblijvend een offerte aanvragen. Dat houdt in dat men dus nergens aan vast zit en hun woning dus niet hoeft te laten isoleren. Een offerte aanvragen duurt één minuut en daarna krijgt men binnen twee werkdagen een overzicht met de prijzen.

Groningse gemeenten
Veendam is niet de enige gemeente in Groningen die met energiearmoede te maken heeft. Ook Pekela, Westerwolde, Oldambt, Stadskanaal, Midden-Groningen en Eemsdelta (Appingedam en Delfzijl) staan in de top 20. De gemeente Groningen, Westerkwartier en Eemsdelta (Loppersum) kennen de minste energiearmoede van onze provincie.