Nieuws

Eerste training Daring in nieuwe park Skills Garden
van Leer- en Sportpark



IMG_0628.jpg

Zaterdag 22 januari hebben de hockey jongens C1 van de Veendammer hockey vereniging Daring buiten hun vertrouwde hockeyveld kennis gemaakt met de nieuwe Streethockey accommodatie op het Skills Garden park.

Trainer en Daring bestuurslid Jeroen Koning: “Het is zo tof om ze zo bezig te zien! Het is even wat anders, het is stoer en je ziet dat ze plezier hebben. Dat is dan ook het belangrijkste.”

IMG_0482.jpg

Zaterdag was het de eerste keer dat Daring gebruik heeft gemaakt van de Streethockey accommodatie. Skills Garden (behorend bij het Leer- en Sportpark) is een speel, sport- en ontmoetingsplek gebaseerd op het Athletic Skills Model (ASM). Deze methode, waarmee sporters opgeleid worden tot veelzijdige bewegers, is in Nederland ontwikkeld door René Wormhoudt.

“Bij de sportverenigingen met de verschillende sporten wordt redelijk eenzijdig getraind”, verteld trainer/coach Hans Soepnel. De kern van ASM zit in variatie. Dit zorgt voor betere prestaties, minder blessures, meer creativiteit en meer plezier in sport en bewegen.”

IMG_0506.jpg

“Met voetbal is het met je benen werken. Maar met voetballen is het ook springen, vallen en rollen. Normaal is het met hockey ook eenzijdig, ben je met de bal en stick bezig. Waarbij balanceren ook heel belangrijk is. Als sporter wordt je er eigenlijk completer mee.”

Het mooie is dat het op de jeugd een grote aantrekkingskracht heeft. Voor de balanceertrainingen zijn er onder andere de smalle bankjes met beweegbare veren.

IMG_0550.jpg

Jeroen Koning: “Zo tof om ze zo bezig te zien. Het is stoer en je ziet dat ze plezier hebben. Dat is dan ook het belangrijkste. Als vereniging hebben we junior sticks aangeschaft. Zodat andere jeugd, die hier komen kijken, ook gewoon mee kunnen doen. Dat maakt het wat laagdrempeliger. Er zijn ongetwijfeld meer jongens in Veendam die denken, dat lijkt mij ook wel wat.”

IMG_0586.jpg

“Wees welkom! Stuur een mailtje, en we laten je weten wanneer we weer gaan Street hockeyen.”

Het grootste Skills Garden complex van Europa op het Leer- en Sportpark in Veendam is nog in afbouw. Maar van delen die gereed zijn wordt inmiddels al veel gebruik gemaakt.

IMG_0637.jpg