Nieuws

“Een borrel uit protest” bij Sportcafé Sportplein VeendamBorrel uit protest.jpg

Door  Sportcafé Sportplein

Aankomende zaterdagmiddag zullen wij van Sportcafé Sportplein onze deuren van 14:00 – 18:00 uur eenmalig openen. Door het aanhoudende kwakkelende beleid in Den Haag is deze landelijke protestactie opgezet. Landelijk, regionaal en lokaal steunen burgemeesters de lokale horecaondernemers en winkeliers door aandacht te vragen voor de moeilijke situatie waarin zij nu zitten. Veel ondernemers staat het water aan de lippen. Ondernemers vrezen niet alleen voor hun onderneming, maar ook voor hun gezinnen.

Zaterdagmiddag eenmalig open
Om de ernst van de situatie door te laten dringen in Den Haag zijn ook wij zaterdagmiddag geopend. Daarnaast willen we laten zien dat horecagelegenheden met in acht neming van enkele regels verantwoord open kunnen vandaag de dag. Vanaf het uitbreken van de coronapandemie in maart 2020 zitten wij als horecaondernemers al bijna twee jaar lang in lockdown, dit is niet meer houdbaar, aldus Rob van Loenen.

Verantwoord borrelen
Om klokslag 14:00 uur staan ze bij Sportcafé Sportplein klaar voor een weerzien met onze gasten. Met in achtneming van enkele regels zal deze zaterdagmiddag-borrel verantwoord plaats vinden. Hierin zullen wij als horecagelegenheid samen met onze gasten de verantwoordelijkheid in nemen, iets wat we inmiddels al bijna twee jaar gedaan hebben.

Kort maar krachtig
Zoals uitgelekt is zal er tijdens de persconferentie van vrijdag 14 januari wederom geen perspectief zijn voor de horeca. Wederom mogen we niet open, wederom staan we achteraan in de rij… Om die reden maken we er een korte maar krachtige opening van. Wij zullen zorgen dat de nodige biertjes, wijnen en overige dranken koud staan. Om er samen met jullie een gezellig weerzien van te maken.

We laten een beperkt aantal mensen toe. Kom op tijd, VOL=VOL. Tot zaterdag.