Nieuws

Succesvolle Oliebollen drive-thru
van Muziekvereniging Voorwaarts



IMG_0038.JPG

Na het succes van vorig jaar heeft Muziekvereniging Voorwaarts Veendam ook op de oudejaarsdag van 2021 een Oliebollen drive-thru gehouden. Tijdens het ophalen kon de klant gewoon in de auto blijven zitten. Te voet of met de fiets door de drive-thru was ook mogelijk. 

Bakkerij Brans & Westers uit Oude Pekela heeft maar liefst 1200 oliebollen gebakken, waaronder ook appelflappen. Iemand van de muziekvereniging heeft ze gehaald en om 9 uur aangeleverd. Naast dat het laten doen veel werk heeft bespaard was de kwaliteit gegarandeerd.

IMG_0026.JPG

De Oliebollen drive-thru was strak georganiseerd. Het liep als een geoliede machine. Bij een soort van kassa in een overdekte aanhangwagen voor muziekinstrumenten ingericht kon men een pinbetaling doen, met de pinautomaat op een houten lat. Pinnen kon vanuit het geopende autoraam.

De drive-thru was op aanmelding. Per walkietalkie werd de klant aangekondigd naar het zenuwcentrum, het hoofdkwartier in het verenigingsgebouw van Voorwaarts. De zakjes waren genummerd op de naam van de klant en kon zo worden afgegeven. Voorzitter Robert van Dijk fungeerde als een soort gastheer.

IMG_0021.jpg

De actie was om 9 uur van start gegaan, en om 10 uur waren de eerste 18 mensen al geweest. Sommigen waren per fiets en sommigen lopend. Ongeveer 72 mensen zijn langs geweest voor de afname. Met de meeste overhandigingen door de portierramen van de auto, en een kleiner deel in de fietstas.

Na afdruk van de kosten houdt de vereniging er 1000 euro aan over. Het is een verdriedubbeling van vorig jaar. Het automatiseringsbedrijf Centric, die de vereniging een warm hart toedraagt, had voor hun personeel eerder al 500 oliebollen besteld. “Het is nu echt bekend onder de mensen”, aldus Robert van Dijk. “De mond op mond reclame heeft ook goed gewerkt.”

IMG_0042.JPG

Voor de clubkas is het een welkome aanvulling. “Het is toch mooi dat het kan op deze manier. Is het toch nog een mooie compensatie voor alles dat niet door kan gaan. We zijn er heel blij mee.”

Na de coronacrises wil men er een traditie van maken. Daarbij hoopt de muziekvereniging dat het kan worden uitgebreid naar de middag. Ze zijn blij dat het zo soepel en snel achterelkaar kan.

IMG_0058.JPG