Nieuws

Schenkingen van Odd Fellows voor vijf cliënten CompaenIMG_0195.JPG

Donderdagmorgen 23 december heeft Stichting Maatschappelijke Activiteiten van de 4 Veendammer Odd Fellow loges schenkingen gedaan aan vijf cliënten van Compaen. De schenkingen zijn door Odd Fellow voorzitter Uilko Hofsté en Bernhard Bloemendaal bij Compaen aan Berrie Kortman overhandigd.

Voor drie gezinnen zijn drie dozen overhandigd met een banketstaaf en bonnen voor levensmiddelen, te besteden bij een supermarkt. Voor twee gezinnen bestaat de ondersteuning uit een bijdrage voor de aanschaf van respectievelijk een wasmachine en een fornuis.

Met de schenkingen willen de Odd Fellows deze gezinnen een steuntje in de rug geven. Het bedrag voor de wasmachine en fornuis is als toevoeging voor de aanschaf ervan door Compaen zelf. Dat kan nieuw zijn, maar ook uit de kringloop.   

“De Odd Fellows zijn geen serviceclub”, vertelt Uilko Hofsté. “Wij proberen in het maatschappelijk element een beetje bij te dragen. Wij zoeken de verbinding, ons medemens is ook een van de doelstellingen. We willen gewoon ons steentje bijdragen. Als we nou net dat steuntje de goeie kant op kunnen geven dan doen we dat.”

“En dat is in de maatschappij op dit moment wel hard nodig. In deze nog voortdurende tijdsvlak is het belangrijk om het gezamenlijk te doen, en samen komen wij eruit.”

De SMA (Stichting Maatschappelijke Activiteiten) bestaat uit vier personen uit de vier verschillende loges. De Amphora Rebekkahloge, Margaretha Hardenberg Rebekkah Loge, de Sems Loge en de A.G. Wildervanckloge.

Samen met de andere leden van de loges worden de goede doelen uitgezocht. Het is heel breed opgezet. Leden kunnen ook individueel ideeën aandragen. Wanneer een lid persoonlijk mensen kent, waarvan ze vinden dat die voorgedragen kunnen worden, kan de SMA daar iets mee gaan doen.