Overslaan en naar de inhoud gaan

Lichtjesroute per paardentram trekt veel belangstellenden

Door Henk Drenth op dinsdag, 14 december, 2021 - 13:22

IMG_0287.JPG

De lichtjesweken van Winter Wonderland zijn in volle gang. Met dit jaar één hoofdroute van ca 25 km door Veendam en Wildervank. En met een autoroute door de dorpen Zuidwending, Ommelanderwijk en Borgercompagnie.

Tijdens de lichtjesweken rijdt de paardentram een route langs de kleine en grote highlights van de Lichtjesroute. Afgelopen donderdag en vrijdag waren de ritten helemaal volgeboekt. Machinist Kornelis Mulder en voorzitter Klaas Brouwer hebben er al weer 4 opzitten. Vooraf was de route al 2 keer gereden en in het hoofd geprent.

IMG_0002.JPG

De komende donderdag en vrijdag gaat de tram (op 16 en 17 december) ook weer rijden. De ritten starten vanaf 16.45 uur, en wordt iedereen gevraagd om op tijd de lampjes aan te doen.

Voor de paardentram bestaat heel veel belangstelling. Organisatoren Ramona, Tineke en Ingrid van de lichtjesweken hebben veel berichtjes van belangstellenden ontvangen.

IMG_0327.JPG

Bij de komst van de paardentram in de wijk Buitenwoel staan bewoners Alfred en Sandra Kuiper al voor hun huis te wachten. “Bij langskomen geven we een licht, rook en geluidsshow weg”, vertelt Sandra. “Het is echt alleen voor de paardentram die om halfzes en halfacht arriveert.”

De show wordt in het bijzonder uitgevoerd voor de kinderen in de tram. Met als thema het sprookje Alice in Wonderland. Achter het sleutelgat is het konijn te zien, weergegeven als hologram.

IMG_0242.jpg

Alle 24 bewoners van de Nicolaas Emmenstraat en de Duintjerlaan doen aan het thema mee. Greta Hooiveld is de bedenkster. Jolanda Nieterink, Natasha Feiken en Sandra Kuiper hielpen het idee vorm te geven. Sandra was er voor de organisatorische dingen.

De versieringen en de figuren uit het sprookje passen allemaal bij elkaar. De 24 huishoudens zitten allemaal in een WhatsApp groep. Maar men wist niet precies van elkaar wat ze gingen doen.

IMG_0227.JPG

Iedereen kreeg wel dezelfde attributen, zoals de levensgrote speelkaarten en in elke lantarenpaal hetzelfde kerststuk. Er is flink uitgepakt. Het organisatieteam was door de creatieve uitspattingen van anderen die het hadden opgepakt heel verrast. Iedereen heeft de typische figuren en dingen uit Alice in Wonderland prachtig uitgebeeld.

IMG_0209.jpg

De twee deelnemende straten heeft ook de ledverlichting de kleuren blauw en wit licht. Eigenlijk ook speciaal voor de blauwe paardentram met witte versieringen.

Bewoners in de andere straten hebben hun eigen ideeën uitgebeeld. Het versieren is heel aanstekelijk. Midden in de vijver is een schaatstafereel uitgebeeld, middels etalagepoppen op schaatsen en op een slee.