Nieuws

Bezorgen hutspotpakketten als Kerstactie
Landbouwvereniging Veendam EO



IMG_0155.jpg

Landbouwvereniging Veendam EO heeft afgelopen zaterdag een kerstactie gehouden. Vanaf 10 uur in de ochtend hebben 17 leden huis aan huis een pakket vers geoogste producten voor hutspotstamppot uitgedeeld.

De pakketten zijn in het gebied waar de boeren hun bedrijven hebben uitgedeeld. Het was een grote klus. In totaal zijn 750 pakketten met vijf aanhangwagens rondgebracht in Ommelanderwijk (inclusief de Vogelbuurt), Zuidwending, Kibbelgaarn, Numero Dertien, Sluisweg, Korte Akkers en Vosseveld.

IMG_0196.jpg

Deze actie was opgezet omdat de landbouw de oogst binnen heeft. De boeren willen in verbinding blijven met de omgeving. “Steeds vaker wordt er over boeren gepraat, zowel in Den Haag maar ook lokaal”, zegt Marijke Folkers - in 't Hout. “Veel mensen hebben de wens om het systeem van de landbouw te veranderen, maar hebben geen idee wat boeren eigenlijk allemaal doen en waarom ze dat doen. Maar de producten die wij als landbouw produceren worden wel elke dag gegeten of gebruikt.” 

“Daarnaast realiseren wij ons als landbouwsector ook dat we impact hebben op het leven van mensen, soms ruik je boeren of rijden er trekkers door de dorpen. Wij vinden het belangrijk om te laten zien dat we als landbouw in contact willen blijven met onze omgeving en daarom hebben we deze actie opgezet.”

IMG_0168.jpg

Voorzitter Meindert Sluis: “We willen graag aan de burgers laten zien wat er allemaal wordt gemaakt van onze producten. Mensen hebben vaak geen idee dat de producten in de supermarkt niet maar zo kant en klaar ergens vandaan komen. Het zijn producten waar veel werk aan is verricht. Producten die in de eigen omgeving groeien en geoogst wordt. We willen graag aan de burgers laten zien wat er allemaal wordt gemaakt van onze producten.”  

Het stampportpakket was in het verspreidingsgebied van het Tonckeltje aan alle bewoners aangeboden. Oorspronkelijk wilde men met de producten op de kerstmarkt staan. Het huis aan huis uitdelen van het hutspotpakket, inclusief een rookworst, is alom gewaardeerd.

IMG_0177.jpg

Rond 13.00 uur waren de pakketten bezorgd en volgde de afsluiting met snert en natuurlijk worst.

Landbouwvereniging Veendam EO heeft 40 leden, waarvan 25 actieve boeren. De meeste boeren hebben een landbouwbedrijf. Ook zijn er een aantal veeteeltbedrijven. De landbouwvereniging bestaat al 120 jaar.

IMG_0181.jpg