Nieuws

Winterschool op Winkler Prins     foto winterschool 2021.jpg

230 leerlingen uit alle deelscholen van Winkler Prins hebben de afgelopen week hard gewerkt tijdens de inmiddels jaarlijkse winterschool. Elke middag gingen ze, na een door de school beschikbaar gestelde lunch, aan de slag om achterstanden weg te werken. Zo zijn ze weer helemaal bij als het tweede trimester begint.  

“We hebben ondertussen al aardig wat ervaring met de lente- en winterschool,” vertellen docenten en winterschool-coördinatoren Angela Jansen (wiskunde) en Pieterdine Schilthuis (aardrijkskunde). “En elke keer weer zien we dat het werkt. Doordat leerlingen een week lang elke dag intensief met twee of drie vakken bezig zijn, lukt het hen om achterstanden weg te werken. Er zijn ook leerlingen bij die hun leerwerk willen bijhouden. Zij maken hier op school hun huiswerk. Er is veel begeleiding en dus ook alle gelegenheid om vragen te beantwoorden en zaken zo nodig drie keer uit te leggen.”  

De leerlingen werken onder leiding van hun eigen docenten, oud-docenten en oud-leerlingen (studenten). “Er springen zelfs collega’s bij die niet per se een onderwijskundige achtergrond hebben, maar wel kunnen helpen bij een bepaald vak,” vertelt Angela. “Zo kunnen we alle leerlingen die dit willen extra ondersteuning bieden. De enige voorwaarde is dat ze gemotiveerd zijn en elke middag aan de slag gaan. En dat doen ze!”