Nieuws

Grote belangstelling voor Lichtjesroute VeendamIMG_0502.JPG

Ingezonden bericht

Het is je vast niet ontgaan. De Lichtjesweken in Veendam zijn in volle gang. Dit jaar is er één hoofdroute van ca 25 km door Veendam en Wildervank en zijn er nog twee autoroutes die door de dorpen Zuidwending, Ommelanderwijk en Borgercompagnie gaan. Om ook de versieringen in de wijken te bewonderen zijn er door Veendam Beweegt wandel/fietsroutes gemaakt. Een goede reden om er ’s avond nog even lekker op uit te gaan. 

Alle routes kun je online bekijken via de website https://lichtjesroute-veendam.jimdosite.com/route/, en zijn via de telefoon te navigeren. Voor wie niet via de telefoon kan navigeren is er een routebeschrijving van de hoofdroute via de website te printen of op te halen bij Theater Van Berensteyn (folderrek).

IMG_0418.JPG

Oproep aan Veendammers
In de route zijn her en der nog wat donkere plekjes. Daarom een oproepje. Woon je in de route? Wil je dan kijken of je toch nog een lampje kan laten branden? Hoe meer lampjes in de route, hoe leuker de rit. Maar natuurlijk is het ook leuk om een lampje op te hangen als je niet in de route zit. Uiteindelijk gaat het erom dat heel Veendam in gezellige sferen komt. 

Paardentram
Tijdens de lichtjesweken gaat de paardentram een route rijden langs de hoogtepuntjes van de lichtjesroute. De tram gaat komende donderdag en vrijdag en volgende week donderdag en vrijdag (dus 9, 10, 16 en 17 december) op pad. Vanaf 16.45u starten de ritten en wordt iedereen gevraagd de lampjes op tijd aan te doen. Tijdens de rit zullen door verschillende media foto’s en filmopnames worden gemaakt. Dus zet je versiering er dan tip top bij.

IMG_0506.JPG