Nieuws

Zechsal Veendam



_DSC2307.jpg

Tekst Hans van Noort [ hansvannoort@parkstadveendam.nl ]

Wie Zechsal zegt, zegt magnesium. Magnesium een uniek zout uit de ondergrond van Veendam en Tripscompagnie. Miljoenen jaren geleden gevormd bij het opdrogen van de Zechsteinzee. Het mineraal wordt door Nedmag uit de bron gehaald. Zechsal maakt er mooie en functionele producten van. Magnesium is essentieel voor het menselijk lichaam en speelt een rol bij meer dan 300 bio-chemische reacties! Een noodzakelijke stof dus, naast zuurstof en water, om gezond te kunnen zijn en blijven. Maar… krijgen we wel genoeg magnesium binnen? Het komt van nature voor in groene bladgroenten, noten/zaden en pitten, havermout, pure chocolade en bonen. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat 20 tot 80% van de bevolking van de Westerse wereld te weinig van dit wondermineraal binnenkrijgt. Werk aan de winkel voor Zechsal.

commercieel team 6 dec 2021.jpeg

Die winkel zit aan de Van Stolbergweg 30 a. De ruime en overzichtelijke shop is eveneens showroom. Hier staan alle producten die Zechsal maakt uitgestald. Bovendien een aantal nevenproducten - daar later meer over. Verder bevinden zich op de begaande grond de productieruimte, de expeditie en het kantoor. Op de 1e verdieping is een royale ontvangstruimte, waar workshops en lezingen (voorlichting) worden gegeven, soms in samenwerking met andere kennisinstituten zoals de Total Health Academy. Deze presentaties zijn bestemd voor “gewone” consumenten en beroepsbeoefenaars (grootverbruikers) als fysiotherapeuten, natuurartsen, verloskundigen, pedicures, psychologen en diëtisten. “Gewone” consumenten zijn bijvoorbeeld verenigingen, huisvrouwen (Vrouwen van Nu) en andere (toekomstige/potentiële) gebruikersgroepen. De directeur/eigenaar Jaap van Slooten verzorgt de voordrachten. Hij is opgeleid als historicus en bedrijfskundige en heeft jarenlang als bestuurder in de zorg gewerkt, maar is inmiddels full time magnesium specialist.

_DSC2310.jpg

Producten
De veelzijdigheid van magnesium is eigenlijk de grote onbekende. Magnesium is géén medicijn, maar een (voedings)supplement. Hoewel ca. 95% van de mensen die op een IC belanden een magnesiuminjectie krijgen toegediend!
De producten kunnen op verschillende manieren worden toegepast. Sommige moet je inmasseren op de huid (gels, oliën, creams en sprays) terwijl andere oraal (poeders en druppels) ingenomen dienen te worden. De magnesiumkristallen en magnesiumflakes moet je in water oplossen voor een weldadig (voeten)bad.
Lees vooraf goed de gebruiksaanwijzingen op de verpakking.

Bij Zechsal verwerken ze het zuiverste en edelste magnesium tot een verscheidenheid aan producten. “We onderscheiden een functionele, een cosmetische en een desinfecterende lijn,” vertelt Jaap van Slooten.

Tot de 1e behoren:
Zechsal magnesiumolie, - magnesiumgel, - badkristallen, (sinds oktober) -drops,
-citraat, - bisglycinaat, MCM gel;

Onder groep 2 vallen: 
Zechsal body creams, - hair & body wash, - deodorant, - gezichtscrème:

De desinfecterende lijn bevat:
Zechsal clearskin en – handgel.

Daarnaast specialiteiten als:
de Zechsallsport® producten.

_DSC2302.jpg

Deze laatste groep Zechsallsport® is ontwikkeld voor de actieve sporter. De Zechsallsport®gel en Zechsallsport®flakes zijn eigenlijk voor hen onmisbaar. Ze geven optimale ontspanning na een inspanning en werken zowel preventief en curatief. Bij spierkrampen, blessures, pijnlijke spieren en gewrichten zijn deze gels, oliën en flakes een weldaad. Bovendien bevordert dit het herstel. 
De Zechsal OptiMSM® is vervaardigd op basis van zwavel en geeft weer andere voordelen zoals: een gezonde huid, haar en nagels en is een ontstekingsremmer.

Ca. 60% van de omzet verloopt via internet. De overige 40% vindt zijn weg via de detailhandel (drogisterijketens) in binnen- en buitenland (voornamelijk EU en Dubai) naar de verbruiker. Door de coronapandemie is de omzet omhooggeschoten. 
Twaalf medewerkers staan garant voor een vlotte levering. Maar liefst 2½ FTE houdt zich alléén maar bezig met klantenservice!

Zechsal is met recht dé magnesiumspecialist, zoals de folder vermeldt.

22.png

Het nieuwste product uit de Zechsal-stal, sinds oktober van dit jaar, de Zechsal-drops. Gemakkelijk te doseren via een pipetje in het flesje! 

Topatlete Nadine Visser, Nederlands recordhoudster op de 110 m horden én 60 m horden (indoor) én finaliste (5e plaats) bij de Olympische Spelen van Tokyo deze zomer is een trouwe gebruiker van de Zechsalproducten. Ze is er bijzonder tevreden over. En dat komt niet alleen omdat ze door Zechsal gesponsord wordt!

Productontwikkeling
Ieder bedrijf doet aan productinnovatie en - ontwikkeling. Zo ook Zechsal. Maar als je iets gezamenlijk kunt ontwikkelen is dat alleen maar beter, want 1 + 1 is dan géén 2, maar 3 of soms zelfs meer! Samen met de Nedmag, Hempflax, Avebe, RUG en Hanzehogeschool hebben ze de IHOG opgericht – Innovatie Hub Oost-Groningen. Dit project is gericht op de toekomst van Oost-Groningen, vanuit het Nationaal Programma Groningen. Doel: uitdagende projecten genereren met meer innovatie en aantrekkingskracht op studenten en (potentiële) medewerkers om hier te wonen en te werken. De grondstoffen uit de Veenkoloniën, aardappelen (en wellicht meerdere landbouwproducten), hennep en magnesium, staan hierbij centraal. Met de kennisinstellingen, RUG en Hanzehogeschool, bundelen ze de krachten die nodig zijn om innovatieve producten in de markt te zetten. 
Een leuk voorbeeld: er is een polsbandje ontwikkeld om te dragen bij festivals - toegangsbewijs. Gemaakt van hennep en aardappelzetmeel. Na afloop kun je het zo weggooien. Het is biologisch afbreekbaar en bovendien zit er een zaadje in zodat er weer een plantje uit kan groeien! Schitterend toch?
De IHOG is pas dit jaar goedgekeurd en belooft wat voor de toekomst van de oude Veenkoloniën! Hier gaan we meer van horen, wacht maar…

_DSC2306.jpg

Of je een magnesiumtekort hebt kunt je via de site opzoeken. Tevens is er een zelfdiagnosepakket voorhanden met verschillende producten. Het helpt je om te bepalen of je baat hebt bij wat extra magnesium. Na een paar weken de producten gebruikt te hebben kun je zelf kiezen of je doorgaat met de aanbevolen hoeveelheid of de dosis aanpast of misschien wel helemaal stopt. Dat is aan jou. Wel een handig hulpmiddel overigens.

We zouden nog even terugkomen op de nevenartikelen die bij Zechsal te koop zijn. De Zechsal magnesium flakes zijn uitstekend geschikt voor een ontspannend voetenbad. Daar past precies het Zechsal Kambala hardhouten voetenbad bij. Met de Zechsal face brush, een borstel op een lange steel, kun je ook je rug lekker scrubben met de in het warme water opgeloste Zechsal flakes, voel je je daarna weer als herboren.

Magnesium, een lokaal product. Laten we er trots op zijn.

_DSC2309.jpg

Meer informatie:
Als eerste: Ga een langs op de Van Stolbergweg - interessant!
Je bent van harte welkom.

Of kijk eens op de site: www.zechsal.nl
Of mail met het bedrijf: info@zechsal.eu
Bellen kan natuurlijk ook: 0598-626810


Fotoalbum: