Nieuws

Echtpaar Bos 60 jaar getrouwdDSC_9101.JPG

Tekst Peter Panneman

Woensdag 24 november 2021) is het 60 jaar geleden dat de heer Klaas Bos (84) en mevrouw Alie Woering (81) in het huwelijksbootje stapten. Burgemeester Berry Link feliciteerde het diamanten echtpaar persoonlijk bij hen thuis in Veendam.

DSC_9096.JPG

Klaas en Alie leerden elkaar kennen op de jaarlijkse kermis in Buinermond, de geboorteplaats van Alie, na circa 5 jaar `dikke verkering` was de tijd daar om te gaan trouwen. Het echtpaar kreeg 3 jongens en inmiddels zijn er 4 kleinkinderen bijgekomen.

DSC_9097.JPG

Klaas is circa 7 jaar werkzaam geweest bij Duintjer in Wildervank, waarna de overstap werd gemaakt naar Kuiper Electro als chef-monteur. Een mooie klus was toen de elektriciteit werkzaamheden bij de bouw van de Hema in Veendam. Alie heeft tot haar trouwdag bij Phililps in Stadskanaal gewerkt. Maar bij het bekend maken van haar voorgenomen huwelijk kreeg ze ontslag en een strijkijzer, want getrouwde vrouwen in dienst bij Philips was taboe.

DSC_9086.JPG

Het echtpaar heeft bijna hun gehele huwelijksperiode in Veendam-Noord gewoond. Klaas heeft zich jarenlang ingezet als bestuurslid van de inmiddels opgeheven ANBO, Alie mag dagelijks graag haken en puzzelen.  Foto; Akram Darwish.


Fotoalbum: