Nieuws, Sinterklaas

Aangepaste versie Sinterklaasintocht in Veendam



IMG_1267.JPG

Vanwege de werkzaamheden aan de sluizen is Sinterklaas met zijn gevolg zaterdag in Veendam gekomen via de oude veenkoloniale vaarroute van het Oosterdiep. De eerste bevoorrading verliep met de kleinere Pakjesboot 7½. De kades aan de Molenstreek en het Oosterdiep stonden vol met kinderen om Sinterklaas te verwelkomen.

IMG_3957.JPG

Het feest op het plein in het centrum kon helaas geen doorgang vinden, hoewel dit met een QR code check wel had gekund. De organisatie moest zich houden aan de coronamaatregelen. Er was juist geprobeerd om binnen deze maatregelen het maximale te kunnen bieden. Het was na alle commotie een wijs besluit van de organisatie om dit onderdeel te schrappen. De veiligheid en het plezier van de vrijwilligers en bezoekers stond voorop. Ook wilde men voor de bezoekers geen tweedeling creëren. Alle lof dat er alsnog een mooi feest mogelijk was.

Hoewel toch vanuit een dubbel gevoel met een vraagteken.

255061723_4604019536380437_3149871402020915072_n.jpg

Na de aankomst in de haven werd Sinterklaas welkom geheten door Burgemeester Berry Link en zijn vrouw. Hij vertelde apetrots te zijn. De burgemeester vond de intocht enorm leuk. Hij had zich er al lang op verheugd en is blij dat Sinterklaas goed aangekomen is. “Dit zijn ook mooie momenten om te zien wat er in onze gemeenschap leeft”, zegt Link. Als burgemeester was hij zelf ook wel wat gewend, maar het aantal kinderen was groter. “En ook de mooie haven is ontzettend leuk. Dat komt heel mooi uit.”

DSC_8766.JPG

Na de verwelkoming door presentator Meneer Mark liep de Sint langs de kinderschare en deelde de high five uit. Zijn schimmel Ozosnel stond al klaar voor de rondrit door het centrum van Veendam onder leiding van een muziekkorps. Pieten lieten zich vervoeren in speciale voertuigen als oldtimers, een oude open GADO-bus, brandweerauto’s, de paardentram, een trike en wat er verder maar ‘karren’ kon.

IMG_2046.JPG

De danspieten demonstreerden vol overgave hun danspasjes. Daarbij had Potlootpiet nieuwe liedjes ingestudeerd. De pepernootvoorraad hadden de pieten goed op orde, verpakt en al werden ze uitgedeeld.

IMG_1712.JPG

Kijkers binnen en buiten de gemeente Veendam hebben mee kunnen kijken via de website van ParkstadVeendam.nl en via de facebookpagina en YouTube kanaal van ParkstadVeendam. Waarbij verslaggever Roeland Roomhoorn van het Parkstad Sinterklaas Nieuws aanwezig was om live verslag te doen.

DSC_8989.JPG