Sport

Judoschool Veendam behaalt het JBN keurmerk



Keurmerk foto 2.jpg
Edwin Korenberg kwam namens Judo Bond Nederland het keurmerk uitreiken aan Marcel Joling van Judoschool Veendam.

“Judoschool Veendam is een club die alles voor haar leden tip top geregeld heeft en het aanbod is van kwalitatief hoog niveau”, zo omschrijft Edwin Korenberg van Judo Bond Nederland Judoschool Veendam. Hij vervolgt: “Kwaliteit en veiligheid staan hoog in het vaandel. En omdat aan alle voorwaarden voor het JBN Keurmerk zijn voldaan reik ik graag dit keurmerk uit en zetten we zo de club graag even extra in de spotlights.”

Judoschool Veendam is opgericht in 1973 door Paul Siekman en heeft zo’n 200 leden. Ontwikkeling staat binnen de club centraal, waardoor er naast het judo-aspect ook veel tijd wordt vrijgemaakt voor persoonlijke ontwikkeling van de leden. De judoschool verzorgt lessen voor alle leeftijden en niveaus en heeft ondertussen een breed technisch kader opgeleid. Het is ons gelukt om de judosport breed uit te dragen. Judoka’s vaardig maken in bewegen, plezier halen uit bewegen en het ontwikkelen van discipline en doorzettingsvermogen spelen een belangrijk rol. Dit alles met het meest belangrijke element: plezier, heeft ervoor gezorgd dat we een enorm fijne judoschool zijn met elkaar. Een judoschool die naast vele judoka’s ook veel ruimte biedt voor het ontwikkelen tot judoleraar, trainer/coach en/of scheidsrechter.

Keurmerk foto.JPG

Marcel Joling is trots: “we wilden graag het JBN keurmerk behalen omdat we het belangrijk vinden om uit te stralen dat we een veilig sportklimaat willen bieden op een hoog kwalitatief niveau. Samen met de trainers en natuurlijk de leden hebben we de afgelopen jaren goed doorgebouwd. Dat we daar nu om gewaardeerd worden is natuurlijk super!” Een speciaal woord van dank gaat hierbij zeker uit naar 1 van onze vrijwilligers, Seb Engels. Hij heeft ervoor gezorgd dat wij ook alles goed op papier hebben.

Om dit keurmerk te vieren nodigt Judoschool Veendam Veendammers uit om kennis te komen maken met de club en de judosport. In de maand november en december biedt de club 3 gratis proeflessen aan en krijgen nieuwe leden bij aanmelding een judopak. Aanmelden hiervoor kan via: leden@judoschoolveendam.nl

De Keurmerkclubs van Judo Bond Nederland vormen een selectie van ruim 80 clubs in Nederland waar zaken extra goed geregeld zijn. Het zijn clubs die op bestuurlijk vlak goed in elkaar zitten, waar de leden training krijgen van erkende judotrainers en waar gewerkt wordt aan een goed en veilig sportklimaat. Hier zullen de sporters motorisch én pedagogisch profijt ervaren van de judosport. En het is nog leuk ook!!