Sport

Verslag V&Z Veendam - 44
Vereniging neigt naar stilleggen
competitie om coronaregelsV&Z_Veendam.png

Na alle commotie over de nieuwe coronaregels is het bestuur het er nog niet over eens hoe we dit gaan aanpakken. Wij als vereniging zijn verantwoordelijk voor de controle of iemand gevaccineerd is of een negatieve test kan overleggen van niet ouder dan 24 uur. Wij zullen dan bij de drie hallen die wij gebruiken moeten controleren, maar daar hebben wij niet de mensen voor en wie controleert bij de toiletten is ook niet bekent. De gemeente legt alles bij ons neer en het zou een goed idee zijn als ze gingen meedenken. Een team heeft inmiddels aangegeven dat ze stoppen zolang deze regels er zijn en we weten ook dat er meerdere teams zijn waarvan spelers niet zijn gevaccineerd en deze zullen elke keer een negatieve test moeten kunnen overleggen. Maandag op de algemene ledenvergadering zullen we een beslissing moeten hoe we dit gaan doen, optie is helemaal stoppen voor dit seizoen en dat is wat we eigenlijk niet willen en optie twee is dat we vrijwilligers vinden die het willen controleren.
Toch wil het bestuur nog kwijt dat ze het zullen betreuren als men het besluit moeten nemen om ook dit seizoen weer te moeten stoppen. We hopen van niet, maar dit zijn regels waar wij als vereniging weinig mee kunnen.

In de hoofdklasse lijkt het erop dat H. v/d. Veen VOF kampioen gaat worden, want de andere teams snoepen elkaar de punten af. Galacticos won met 4-3 van SWO Veendam.

In de eerste klasse kon Sportplein medekoploper worden, maar het verloor van Smit Facility met 10-3 door onder meer vijf doelpunten van Van Son en een prachtige goal van Mulder. Volgens de spelers van Smit scoorde Huizinga ook twee keer, maar dan wel in eigen doel, maar dat is niet te vinden op het wedstrijdformulier. Autobedrijf Smid Meeden – Dijk Administratie werd 1-9 en daar scoorde E. Schoemaker er zes van de negen.

Essity Operations – Stuk. M. Stevens was een mooie en spannende wedstrijd in de tweede klasse en na 40 minuten spelen stond op het scorebord een eindstand van 5-4. By Kielman won met 7-2 van Fc. Sensa en Gadero – Euro Mail werd 5-4 en dit was een mooie pot om te zien met mooie goals aan beide kanten en deze teams zijn dan ook een bedreiging voor koploper Voetzorg Van Maanen dat won met 5- 3 van Dofine dat twee wedstrijden minder heeft gespeeld en als die worden gewonnen staan ze bovenaan en dit is tot nu toe een spannende klasse.

In de derde klasse won 19 mei met 4-2 van Veendam Fanatics en Van Der Laan Verzekeringen won met 7-3 van v/dlaan.nl en koploper Feiken CV ging er met de punten vandoor tegen MOG ICT door met 0-7 te winnen.

In de vierde klasse werd de topper tussen De Kandelaar en Fc. Flamingo’s gewonnen door De kandelaar met 3-2. Bij Fc. Flamingo’s kregen twee spelers onderling ruzie wat gelukkig op tijd werd gesust door de aanvoerder. Drenth Installatie Techniek – Fc. Titanium werd 2-3 waar J.Puister de man van de wedstrijd werd door WI twee keer op zeer fraaie wijze te scoren, maar hij zal nu ook wel weer naast zijn schoenen gaan lopen helaas. Avebe dat ook mee doet om de bovenste plaats verloor van Fc. Koopjesdrogist met 3-4. Adviesunie Lokken – GHV/ Vastgoed Partner werd 4-12 en daar had Paarhuis het op zijn heupen, want deze scoorde acht keer. WI Winschoten won met 2-1 Faber&Faber.