Nieuws

Nationaal Schoolontbijt 2021 bij OBS De Sleutel Wildervank



IMG_0332.JPG

Bijna 500.000 kinderen op 2.250 scholen in Nederland hebben tijdens de 19e editie van het  Nationaal Schoolontbijt met elkaar ontbeten. Zodat ze meer leren over het belang van een gezond ontbijt als goede start van de dag.

Vrijdagochtend knorden de magen van de kinderen van OBS De Sleutel in Wildervank bij het zien van wat er allemaal op tafel was gezet door de juffen en meesters. Ze hadden het er dan ook maar druk mee.

IMG_0338.JPG

Toch eet naar verluid bijna 70 procent van de kinderen geen fruit bij het ontbijt. En slaat ook groente bij 84 procent van de kinderen niet aan bij het ontbijt. Een goede start van de dag is juist een ontbijt vol keuzes uit de Schijf van Vijf.

In ieder geval hebben de leerlingen van groep 1 t.e.m. groep 8, dankzij de enthousiaste inzet van alle juffen en meesters, genoten van hun schoolontbijt. Broodjes bruin en wit, en volkoren mini rozijnenbolletjes. Met diverse soorten beleg als kaas jong en oud, appelstroop, jam, een lekker eitje en een appel na. Halfvolle yoghurt, halfvolle melk en er was thee.

IMG_0382.JPG

Samen eten is óók gezellig en de leerlingen hadden ook veel schik met elkaar. Na een dik uur waren de buikjes gevuld en werden de tafels weer opgeruimd.
 
Overigens wordt brood doordeweeks bij 77% van de kinderen verreweg het meest gegeten. De Ontbijtmonitor laat zien dat een zuivelontbijt zoals yoghurt in de ochtend ook aan populariteit groeit. Ruim 50 procent van de kinderen kiest voor zuivel.


Fotoalbum: