Overslaan en naar de inhoud gaan

Organisatie Lichtjesroute Veendam in volle gang

Door op maandag, 1 november, 2021 - 09:25

Schermopname (76).JPG

Voor wie het nog niet meegekregen had, ook dit jaar slingert er weer een lichtjesroute door Veendam. Een autoroute door de gemeente die je langs twinkelende lichtjes, stralende sterren en prachtige kunstwerken leidt.  Alles door de deelnemers zelf gemaakt. Nieuw dit jaar is dat er ook wandel- en fietsroutes komen. In samenwerking met het team van Veendam Beweegt zullen er een aantal routes gemaakt worden voor jong en oud. Ook zijn er ideeën om een avondwandelingen te organiseren.  

Schermopname (73).JPG

Routes en aanmelden
De routes worden aan de hand van opgaves gemaakt. Het is daarom belangrijk dat je je opgeeft (vóór 14 november). Ook als je je versiering eenvoudig houdt, is het voor de route wel goed om te weten waar iets brandt. Aanmelden kan via de website https://lichtjesroute-veendam.jimdosite.com/.  

Schermopname (72).JPG

Prijzen
Dankzij sponsering zijn er mooie prijzen beschikbaar gesteld. Wiens versiering als beste wordt beoordeeld kan een mooi geldbedrag winnen. Hiernaast worden er nog veel meer leuke prijzen beschikbaar gesteld en is er natuurlijk ook weer een straatprijs. Wie kans wil maken op deze prijzen moet zich wel aanmelden. 

Jury
Om te bepalen wie de prijswinnaars worden is er een jury aangesteld. Deze kijkt naar de sfeer, creatie en originaliteit van de tuin, balkon of vensterbank. Vanaf 6 december gaat de jury op pad en is het belangrijk dat de deelnemers hun versieringen er tiptop uit laten zien. De lichtjesroute zal feestelijk afgesloten worden met een prijsuitreiking. Op welke manier dit vormgegeven gaat worden is afhankelijk van de op dat moment geldende Corona maatregelen.