Bogdike

Aftrap van de Bogdike evenementen
voor 2022 op 15 januari



_MG_5102.jpg

Met de Night of the Guitars in Parkzicht

De stichting Bogdike in Veendam is begonnen met de voorbereidingen voor de organisatie van een aantal evenementen in Veendam.
Hoewel alle seinen nog niet op groen staan en het nog onduidelijk is hoe de situatie rondom corona zich ontwikkelt gaat de stichting voorlopig uit van een ‘normaal’ 2022. Mochten er nog maatregelen zijn dan past de organisatie, waar mogelijk, het toegangsbeleid daarop aan.

Het eerste evenement is Night of the Guiters in Brouwhotel Parkzicht op 15 januari 2022. De voorbereidingen hiervoor zijn inmiddels van start gegaan. Dit evenement, dat al jarenlang een zomer- en een wintereditie kent, vond voor het laatst (met publiek) plaats voor een uitverkocht Parkzicht, even voordat de Corona uitbrak in januari 2020. 
De stilte duurde ook voor de muzikanten lang, te lang. Het idee om daarom afgelopen juni elkaar op te zoeken voor een opnamedag voor een online editie werd dan ook omarmt. Deze editie werd omgedoopt tot de ‘Lockdown Editie’.  De energie en de kwaliteit, zelfs zonder publiek, maakte weer eens duidelijk dat deze formule ook na een lange pauze voor de muzikanten heel goed werkt.
 

De (meest) Veendammer muzikanten zijn momenteel in voorbereiding met het samenstellen van het repertoire voor het concert op 15 januari 2022 in Parkzicht. De repetities staan gepland en het enthousiasme om weer voor publiek te kunnen spelen is groot.
De kaartverkoop start op een nader te bepalen datum, dit zal worden gepubliceerd via facebook, de website en de media.

Als gebruikelijk vinden de overige Bogdike-activiteiten plaats in het centrum van Veendam. Op het programma staan evenementen als straatmuziek verdeeld door het centrum, kinderactiviteiten zoals de Sprookjesdag,   verschillende muziekoptredens op het Museumplein waaronder de Bog&Roll, de zomereditie van The Night of the Guitars, een Tribute Night en ook streektoalartiesten staan op de agenda. Verder wordt gekeken naar de haalbaarheid voor een uitbreiding van activiteiten voor de jeugd en een muziekevenement op Bevrijdingsdag in het centrum van Veendam.

Er wordt gezocht naar een goede verdeling van data. Zodra de agenda definitief is wordt dit geplaatst op de website van de stichting www.bogdike.nl