Nieuws

Cultuurplatform in oprichting zoekt Veendammers met passie voor cultuur



Schermopname (71).png

In sommigen gemeenten zijn ze al actief, de zogenaamde Cultuurplatformen. In deze informele overleggen praten amateurkunstverenigingen, musea, instellingen,(amateur) kunstenaars en cultureel ondernemers met elkaar. Dan gaat het over praktische zaken zoals het delen van nieuwe plannen en het afstemmen van evenementen. Het platform zorgt er ook voor dat kunst en cultuur de nodige aandacht van de gemeente heeft. Een Cultuurplatform is onafhankelijk en zorgt voor samenwerking, brengt vraag en aanbod bij elkaar en adviseert de gemeente, de burger en het culturele veld.

Een kleine groep Veendammers met vertegenwoordigers vanuit o.a. Stichting Bogdike, De Turfcentrale, VanBeresteyn en het VKSO heeft onlangs, samen met provinciale steuninstelling KultuurLoket, de eerste stap gezet naar zo’n Platform voor Veendam. De groep zoekt een breed draagvlak en wil zoveel mogelijk mensen bij de opbouw van het Cultuurplatform betrekken. Veendammers die zich verbonden voelen met het culturele leven in hun gemeente zijn daarom van harte welkom mee te komen denken over het nieuwe cultuurplatform voor Veendam. Deelnemen kan op persoonlijke titel of namens een vereniging of andere culturele organisatie.

In vier bijeenkomsten die theatervormgeefsters Stefanie Bonte en Eva Koopmans organiseren, gaan de deelnemers op een creatieve en visuele manier aan de slag om te kijken hoe zo’n platform kan bijdragen aan een inspirerend en bruisend cultureel veld in Veendam.

De sessies zijn gepland op vier maandagen: 25 oktober, 1 november, 15 en 22 november.

Eerste bijeenkomst: maandag 25 oktober
Tijdstip: 19.30 tot 21.30 uur.

Locatie: de sessies vinden plaats in verschillende creatieve broedplaatsen in Veendam. De eerste sessie op 25 oktober is in het Margaretha Hardenberg Cultuurcentrum in Wildervank. Adres: Torenstraat 108, 9648 CW Wildervank. Opgeven kan door een email met naam, telefoonnummer en mailadres te sturen naar hallo@kultuurloket.nl