Nieuws

Gezellige Summerfun Zwerfboekenfeest voor jong en oudIMG_1326.JPG

Lezen kan zo leuk zijn, het is maar net hoe het gebracht wordt. En het leuk maken van dat lezen was precies wat Summerfun zaterdag 16 oktober heeft gedaan tijdens het Zwerfboekenfeest.

Op woensdag 6 oktober was het de nationale Kinderzwerfboekendag. Ook werd het startschot gegeven van de Kinderboekenweek van dit jaar met het thema ´Worden wat je wil´.

IMG_1268.JPG

Dit kon Summerfun natuurlijk niet zomaar voorbij laten gaan. Reden genoeg voor Summerfun om zaterdag 16 oktober, aan begin van de herfstvakantie, een gezellig Zwerfboekenfeest voor jong en oud te organiseren. Natuurlijk draaide het daarbij allemaal om beroepen en om boeken.

Inmiddels is iedereen van Summerfun gewend dat zij veel aandacht besteed aan lezen, en aan hun Zwerfboeken. Nog steeds breiden zij hun Zwerfboeken Station in de hal van Welzijnsinstelling Compaen aan de Jan Salwaplein 3 verder uit met meer en nog meer boeken (ingang Zorg en Welzijn).

IMG_1298.JPG

En binnenkort komt daar nog iets nieuws bij ook, maar daarover later meer.

Zaterdag 16 oktober werd er dus een gezellig feestje gehouden voor kind(eren), samen met (groot)ouder(s). Er was vrije inloop bij de Ontmoeting van Compaen. Waar naast andere leuke dingen ook samen met aparte spelletjes werd gespeeld. Zoals een grote Hoedje wip, Sjoelen (maar nu op de kant) en Curling. Bart las voor en werd er samen met de kleine gasten, samen met de grote gasten, muziek gemaakt met ‘boomwhackers’.

IMG_1231.JPG

Bij Lea en Xamira kon iedereen creatief aan de slag bij de knutseltafel en was ook Jacqueline van Theater Nowak de hele dag daarbij. Voor de kinderen vouwde zij prachtige creaties van ballonnen, maar ook liet ze haar goochelkunsten zien.

Uit de Zwerfboekenkast hebben de kinderen weer een mooi boek uitgezocht, want er was weer nieuwe voorraad (in)geleverd.

Summerfun heeft ook een nieuwe mascotte die nog geen naam heeft. Oproep aan de kinderen: bedenk een mooie naam en maak kans op een leuke prijs.

IMG_1261.JPG

Voor de kinderen was er natuurlijk ranja, en koffie/thee met iets lekkers voor de ouders.

Het Zwerfboekenfeest was gratis toegankelijk. Wel zijn er lootjes verkocht en kon het zomaar dat het huiswaarts gaan met een mooi prijsje was. Het knutselpakket “Worden wat je wil!” lag in ieder geval klaar. Leuk voor in de herfstvakantie.


 
Fotoalbum: