Nieuws

Schott Schoenen Veendam_DSC8336.jpg

Tekst Hans van Noorthansvannoort@parkstadveendam.nl]

Het is zaterdag 10 september 1960. De Olympische marathon, 42,195 km, over het stratenparcours van Rome wordt gewonnen door de legendarische Ethiopiër Abebe Bikila in een fantastisch Olympisch record. Nou en? Het bijzondere van deze prestatie is dat Abebe dit blootvoets voltooide. Nooit eerder vertoont! Toen hij 4 jaar later in Tokyo weer startte, zijn titel prolongeerde, liep hij overigens wél op schoenen. Was het wegdek in Rome anders dan in Tokyo of was hij tot de conclusie gekomen dat het lopen op schoenen toch wel prettiger is?

Voeten en schoenen horen bij elkaar. Het belangrijkste van schoenen is dat ze lekker zitten en comfortabel dragen. Mooie bijkomstigheid is als ze ook nog eens fraai uitzien. Dat schoenen opvallen hebben we gezien bij minister Hugo de Jonge tijdens zijn veelvuldige persconferenties samen met Mark Rutte i.v.m. de coronapandemie. Zijn modieuze schoenen met van de enorme punten haalden de media. “Zo bijzonder is dat niet hoor,” aldus Kees Jan Schott van Schott Schoenen. “kijk maar, die draag ik ook!”

_DSC8328.jpg

Schoenen
In Veendam hoeven we gelukkig niet op blote voeten te lopen. We hebben immers Schott Schoenen aan het Beneden Westerdiep 13b. Daar kun je terecht voor de betere schoen voor zowel dames, heren als kinderen en meer! De afdeling kinderschoenen is opvallend. Wat heb je daar een leuke sortering in. Hip, modern en ook nog eens goed voor de kindervoetjes. “Kids hebben een eigen willetje en hebben een grote (lees: beslissende) stem in de besluitvorming bij de aankoop van hun schoenen,” glimlacht Kees Jan. De schoenen zijn van verschillende merken. Een bekend soort is Piedro.

2.png

Piedro was het eerste schoenenmerk in de wereld die met breedte/wijdte maten begon. Deze schoenen werden al aanbevolen op het consultatiebureau als moeder en kind daar voor controle kwamen! Het merk bestaat nog steeds en hoe. Momenteel hebben ze 6 breedte/wijdte maten. De kwaliteit, de goede pasvorm, de stabiliteit en het optimale draagcomfort zijn de sterkte kanten van dit merk, waarbij het design en het eigentijdse niet zijn vergeten. “Wij meten veelal de lengte van de voet op. Met een binnenmaatstok bekijken we de  ruimte in de  schoen, maar dat alleen is niet genoeg. Met onze vakkennis en ervaring zien we ook naar hoeveel ruimte boven de voet en/of de voet op de juiste plek in de schoen staat en de drukpunten op de goede plek liggen.”

Nog een ander veel verkocht merk is ARA.

3.png

Bepaalde type schoenen van ARA hebben een bamboe/ badstofachtige binnenzool. Deze natuurlijke vezels nemen snel vocht op en drogen sneller. Bovendien hebben die een hoog ademend vermogen. Andere hebben zolen die een verkoelend effect bij hogere temperaturen genereren, hetgeen zeker ’s zomers veel draagcomfort geeft. De meeste modellen zijn naadloos, waardoor blaarvorming nagenoeg uitgesloten is. De meeste schoenen van ARA worden gemaakt van lamsvel (leer) dat een aangenaam voetklimaat waarborgt. Nog een eigenschap: het voetbed is uitneembaar. Hierdoor kun je een eventuele eigen inlegzool zonder problemen verwisselen. Ontspannen voeten daar draait het bij ARA om.

_DSC8331.jpg

Dit zijn slechts 2 merken die we hier beschrijven, zonder de andere toonaangevende merken tekort te willen doen. Andere fabrieken bieden weer andere specifieke voordelen zoals het afwikkelgedrag van de voet, de flexibiliteit, een unieke zool of ander loopcomfort. Kees Jan en zijn vrouw Astrid adviseren je graag, want niet iedere schoen past om/bij elke voet!

Voor wandelschoenen hoef je ook Veendam niet meer uit. Loop, wandelliefhebber, gerust eens binnen op het Beneden Westerdiep 13b, je zult versteld staan.

_DSC8332.jpg

Sokken
Je gaat niet met je blote voeten in je schoenen. Je hebt altijd wel een paar sokken aan. Voor de combi schoenen – sokken is Schott Schoenen uitstekend uitgerust. Niet alleen op het gebied van fashion (mode), neen, in sokken is heel veel mogelijk. Falke is zo’n bekend merk. Deze kwaliteitssokken zijn anatomische gevormd en hebben een aanduiding welke sok links L om de linkervoet of rechts R om de andere voet aangetrokken moet worden. Bovendien zijn ze naadloos en is de boord niet strak. Sokken maken tegenwoordig deel uit van de totale outfit en zijn niet meer het sluitstuk. Het Duitse merk Falke bestaat al sinds 1895! Bewezen kwaliteit dus!

Nog een ander sokkenmerk van onze oosterburen is Ihle.
Deze firma heeft speciale sokken voor bijvoorbeeld diabetes, reumatische of gevoelige voeten en doet veel in orthopedische hulpmiddelen. “We hebben goede ervaring met deze sokken bij mensen die een chemokuur hebben ondergaan. Ook neuropathie (afsterven van zenuwen) patiënten hebben baat bij dit soort sokken,” vertelt Kees Jan.

_DSC8349.jpg

Voor tassen en portemonnees kun je eveneens bij Schott Schoenen terecht. Al deze lederwaren moeten onderhouden worden om mooi te blijven. Alle onderhoudsmiddelen zijn op voorraad verkrijgbaar. 

Kleine ingrepen als het oprekken van een schoen of het leer wat soepeler maken in verband met een knobbel op de voet met een knobbeltang is géén probleem. Ook beenlengteverschillen kunnen met behulp van een kurken (inleg)zooltje worden geëlimineerd.

_DSC8329.jpg

Service
Kees Jan: “Onze vakkennis, persoonlijke benadering, passie voor het product en het anders dan anders zijn in alles, maakt Schott Schoenen uniek. Wij kijken uitgebreid hoe mensen lopen en kunnen dan adviseren wat het beste past. Ons topassortiment biedt daartoe voldoende mogelijkheden. Wij zoeken niet onze leveranciers uit, neen, zij zoeken ons uit! Iets waar we best trots op zijn.”

Met enige regelmaat gaat Kees Jan richting Veenkade met een assortiment pantoffels om de mensen aldaar te voorzien van nieuwe sloffen. “Dankbaar werk”, meldt Kees Jan.

Blijf dus niet met zere voeten lopen want er is best veel aan te doen.
Zal Abebe voor Tokyo zijn schoenen ook bij Schott Schoenen gehaald hebben?

_DSC8323.jpg

Meer informatie:
Loop gewoon eens binnen aan het Beneden Westerdiep, je bent altijd welkom

Kijk op hun site: www.schottschoenen.nl
Bel                   : 0598-612556
 


Fotoalbum: