Nieuws

OldStars clinic bij Tennis- en Padelclub Veendam
met Tom Okker



IMG_0451.JPG

De provincie Groningen heeft een primeur te pakken: de OldStars Sportweek voor ouderen. Vanaf 25 september tot en met 1 oktober stond de provincie bol met OldStars-sportvormen voor 55-plussers. De organisatoren Nationaal Ouderenfonds, FC Groningen, Huis voor de Sport Groningen en Menzis hebben 55-plussers kennis laten maken met de verschillende - voor hen op maat gemaakte - Oldstars-sporten.

IMG_0239.JPG

Waarbij zowel bewegen als ontmoeten en sociale contacten centraal staan. De OldStars Sportweek viel samen met de Week van de eenzaamheid, en aansluitend op de Nationale Ouderendag. Sporticonen zoals Tom Okker, Bettine Vriesekoop en Floris Jan Bovelander hebben de provincie ook bezocht voor het geven van een clinic.

IMG_0444.JPG

Tennis- en Padelclub Veendam heeft in samenwerking met de sporticoon Tom Okker voor vierentwintig 55-plussers een OldStars tennisclinic gehouden. Voor wie jarenlang heeft getennist, het af en toe heeft gespeeld of gewoon benieuwd is naar hoe leuk tennis is. Er waren ook tennissers speciaal voor de voormalige toptennisser Tom Okker gekomen (bijgenaamd The Flying Dutchman).

IMG_0161.jpg

Loet Baard heeft namens het Nationaal Ouderen Fonds de clinic verzorgd. Voor het Nationaal Ouderenfonds was Johan Annema aanwezig. Johan heeft de afgelopen vijf jaar het project OldStars Sport vormgegeven.

IMG_0165.jpg

De OldStars Sportweek voor ouderen is ondersteund door de provincie Groningen. Alle 55-plussers uit de provincie waren bij meer dan 13 initiatieven welkom.

IMG_0434.jpg

Hans van Tamelen is als projectleider van Stichting FC Groningen actief in de maatschappij. Met het presenteren van het nieuwe beleidsplan ‘Samen naar de Grote Markt’ van FC Groningen 2020-2025 heeft de club ook maatschappelijk richting gekozen en een focus aangebracht. Centraal bij de maatschappelijke pijler van het beleidsplan staat het tegengaan van bewegingsarmoede in alle leeftijdscategorieën.

IMG_0163.jpg

Landelijk haalt de helft van de mensen de bewegingsnorm van minimaal eenmaal per week niet, in het verzorgingsgebied van FC Groningen is dat minder dan dertig procent. De voetbalclub wil - met hun naam en als merk - iedereen meer aan het bewegen krijgen. Om het bewegen onder senioren zoveel mogelijk te stimuleren.

IMG_0445.JPG

Daarbij richt men zich als club op alle ouderen, met of zonder sportverleden zodat iedereen de mogelijkheid moet krijgen om te kunnen bewegen. Om lekker in beweging te komen mogen er geen drempels bestaan. Naast het sporten en bewegen zijn de sociale contacten enorm belangrijk. FC Groningen is al jaren voorloper in het Walking Football, de FC Groningen OldStars zijn ware ambassadeurs, met tegenwoordig ook voor OldStars Sports.

IMG_0354.jpg
Tom Okker op het SC Veendam stoeltje van Johan Derksen