Nieuws

Wederom geen Oktoberfest in Veendam



Persfoto Oktoberfest Veendam (01).jpg

Het Oktoberfest Veendam gaat voor het 2e jaar op rij niet door. Waar het Oktoberfest Veendam jaarlijks de 1e zaterdag van oktober plaats vindt, blijft het voor het 2e jaar achtereenvolgens stil in de Sorghvliethal… Het Duitse bierfeest trekt jaarlijks ruim 1500 bezoekers uit Veendam en omstreken. Om geheel in de Oktoberfest sferen te genieten van pullen bier, bratwurst und sauerkraut en diverse leuke acts van artiesten, bands & Dj’s. Helaas kan het feest ook dit jaar geen doorgang vinden i.v.m. de aanhoudende maatregelen omtrent de coronapandemie.

Risico’s & Regels
Aan de organisatie van het Oktoberfest hangt naast de nodige voorbereidingen ook een financieel kostenplaatje. De Stichting Sport- en Evenementen Veendam ziet het gezien de positie waarin de evenementensector zich momenteel bevind, in combinatie met de huidige regels voor de evenementenbranche, niet zitten om het Oktoberfest plaats te laten vinden op 2 oktober 2021. Met het continu veranderende regels- en eisenpakket wat gevraagd wordt van organisaties is het onmogelijk om een feest neer te zetten zoals men dat gewend is van het Oktoberfest. “Als we het doen, doen we het goed”.

Bis nächstes Jahr?
Volgend jaar is de organisatie zeker weer van plan het Duitse bierfeest te organiseren! We hebben met z’n allen nog heel wat feestjes en gezelligheid tegoed. En daar hoort in onze ogen ook zeker het Oktoberfest Veendam 2022 bij!