Nieuws

Open Dag in Jakob BruggemacentrumMichelle Velthuis en Erwin de Vries.jpg

Door Mariël de Vos

Afgelopen zaterdag werd in het Jakob Bruggemacentrum (JBC) een Open Dag gehouden. Vorig jaar werd het centrum weer in gebruik genomen als tijdelijk onderdak voor de verenigingen en clubs, die door de sluiting van de Dukdalf in de wijk Sorghvliet, een andere locatie zochten. Met name enkele biljartclubs en Yoga Nirvana hebben hiervan gebruik gemaakt en inmiddels zijn er vanuit de wijk Sorghvliet (maar ook daarbuiten) meerdere partijen die nu regelmatig gebruik maken van het centrum.

IMG_0022.JPG

Naast de bestaande dansgroepen van Compaen, die altijd al in het JBC zaten, zitten er nu de vijf biljartclubs en de yoga en hebben vier dartteams hun intrek genomen. Daarnaast worden de ruimtes binnen het JBC met regelmaat geboekt voor vergaderingen, cursussen en trainingen. De Stichting Centrale Wijkraad Sorghvliet, die met het beheer belast is, organiseert wekelijks op maandag een klaverjasmiddag en maandelijks een pubquiz (eerste vrijdagavond van de maand).

sized_IMGP4778.jpg

Voordat de Open Dag begon, werd eerst gezamenlijk een lunch genuttigd onder het genot van muzikale begeleiding van Michelle Veldhuis en Erwin de Vries. De lunch was een initiatief van de provincie Groningen, omdat de buurthuizen weer open mochten, na een maandenlange sluiting wegens corona.

sized_IMGP4661.jpg

De middag was voornamelijk gericht op de kinderen uit de wijk Sorghvliet (en daarbuiten). Zij konden zich uitleven op maar liefst drie luchtkussens. Een levensgroot dartbord, een voetbaldoel met punten en een springkussen voor de kleinsten. Deze werden gefinancierd door het Oranjefonds in het kader van Burendag. Daarnaast konden de kids met hun ouders op avontuur in de Mobiele Escaperoom van Xpooz. Verder was er de mogelijkheid om te kleuren en de kleurplaat tegen een zakje snoep in te leveren. Op de diverse onderdelen konden prijzen gewonnen worden, en de winnaars hebben inmiddels allemaal bericht gehad.

sized_IMGP4626.jpg

Het centrum kijkt terug op een geslaagde lunch en Open Dag. Zij hebben genoeg ideeën opgedaan en zullen in de toekomst nog vele leuke dingen gaan organiseren. Blijf op de hoogte via de Facebookpagina van het centrum of de website, www.jakobbruggemacentrum.nl

IMG_0051.JPG