Nieuws

Groots uitgepakte Persevent bij EasyToysIMG_0709.jpg

Tijdens een EDC Pers Event op woensdag 22 september heeft de regionale en landelijke media uitgebreid kennis kunnen maken met het erotiekbedrijf EasyToys. Over het shirtsponsorschap met FC Emmen is er een behoorlijke rel geweest. En kwam het bedrijf behoorlijk veel in de media.

Megan Smit, productspecialist van EasyToys, vond het persoonlijk wel een beetje overdreven. “Misschien is seksualiteit een taboe, en dat er niet zo openlijk over wordt gesproken. We merken dat er met de aandacht van de media eigenlijk een stukje basiskennis mist. Daarom wilden we graag laten zien wie we zijn als bedrijf. En een stukje basiskennis meegeven over de producten die we verkopen.”

IMG_0740.JPG

Ondernemer Eric Idema van de Veendammer onderneming EasyToys heeft één doel, ervoor zorgen dat iedereen een sekspeeltje in zijn of haar nachtkastje heeft liggen. Hij wil taboedoorbrekend zijn. Hij is daarvoor aardig op weg. Met de overname van het Duitse erotiekconcern Beate Uhse, onder meer bekend van Pabo.nl, werd EDC in 2019 Europees marktleider op het gebied van erotische producten. Onlangs heeft EasyToys de erotiekwinkels van Christine le Duc overgenomen.

Idema komt uit een ondernemend gezin. Zijn ouders hadden een fietsenzaak en een speelgoedwinkel. In Annen startte hij In 2004 op een zolderkamer met de verkoop van een handjevol erotische artikelen. Uiteindelijk werd in Veendam een garagebox gehuurd van 80 vierkante meter. Het jaar daarop werd een naastliggende garagebox erbij betrokken tot een ruimte van 160 vierkante meter. Wat er daarna gebeurde is een snelle groei en expansie.

IMG_0775.JPG

In 2012 werd het voormalige PostNL aan de Lloydsweg betrokken. Na vier jaar was dat ook al te klein geworden. “Ik weet nog dat we grapjes hadden gemaakt of we wel voldoende kantoren hebben", aldus Megan Smit. "Maar na een paar maanden bleek dit inderdaad zo te zijn.”

In 2016 werd het pand betrokken van het voormalige transportbedrijf van Huisman aan de Phoenixweg. Het pand is helemaal verbouwd. Nadat alle wanden waren gestript is alles opnieuw ingericht. Met bijvoorbeeld een eigen studioruimte. Maar anno 2021 is ook dit ruime pand alweer te klein, en is het nodig om kantoren bij te gaan bouwen. Een deel van de voorraad moet ergens anders ondergebracht. Maar de ruimte is er om een extra hal bij te bouwen van 2600 vierkante meter tot een gezamenlijke vloeroppervlak van 8000 vierkante meter.

IMG_0671.jpg

“Het was begonnen met een handjevol artikelen. We hebben nu 14000 tot 15000 artikelen. We hebben 800 orders per uur. Naast levering aan particulieren zijn we ook een groothandel met een eigen merklijn in eigen beheer. Aan personeel hebben we 250 lopende contracten. Vanwege de overname van Christine le duc gaan we naar de 300.”

IMG_0650.jpg

Seksuoloog Eveline Stallaart vertelde over trends en over corona. Seks speeltjes zijn in coronatijd uit het dak gegaan. Sekspeeltjes zijn heel populair. Ze dragen bij het tot stand brengen van de geluk hormonen die vrijkomen. Oxytocine, dopamine en endorfine zorgen voor ontspanning en gevoelens van liefde, geluk en plezier.

Een onderzoek van Rutgers heeft uitgewezen dat jongeren het afgelopen jaar minder seks hebben gehad en minder vaak op date gingen. Dat baart de seksuoloog wel zorgen. "Op het moment dat je seks hebt, komen er namelijk hormonen vrij die jou gelukkiger maken en je verbinden met een ander persoon.”

IMG_0737.JPG

Met Jeredy Hilterman en Indy Groothuizen van FC Emmen was er een ‘kleedkamerproat’. Waarbij ook preutsheid ter sprake kwam. Zoals tegenwoordig het douchen in onderbroek. Overigens ook met opvallende exemplaren.

Na afloop van de persevent kreeg het journaille een goedgevulde doos met producten mee.


 
Fotoalbum: