Nieuws

Open dagen muziek-, dans- en theaterles Veendamfoto open dag-2_0.jpg

De Muziek-, Dans- & Theaterschool Veendam organiseert twee open dagen op zaterdag 2 en zaterdag 9 oktober 2021. De vrije inloop activiteiten zijn van 14.00 tot 16.00 uur in de foyer en in lesruimten bovenin het Cultuurcentrum van Beresteyn. Ook leerlingen zullen hun kunsten vertonen en anderen inspireren om in te stromen in een groep of een individuele les. De eerste maand groepslessen en de eerste individuele proefles is gratis!

In maart 2020 mocht de Veendammer school voor de podiumkunsten haar deuren voor het laatst openen voor het grote publiek. Daarna zijn alle lessen ballet, theater en muziek doorgegaan voor de bestaande leerlingen met afwisselend videobellen, een tent in de museumtuin en in de leslokalen met 1,5 meter afstand tot de docent. Voorstellingen voor grote groepen mensen werden veelal geannuleerd.

Directeur Harry van der Laan: ‘’We zijn blij weer 100% binnen te mogen lesgeven en publiek te mogen ontvangen. De witte- en zwarte (piano) traptoetsen naar de 2e etage verwelkomen hopelijk vele nieuwkomers en geïnteresseerden op de twee geplande zaterdagen. Zo is er ruime aandacht op individueel niveau en kunnen we goed informeren en adviseren’’.

De school heeft een enthousiast team van wel 30 docenten. Het aanbod is gigantisch. Er is op muzikaal gebied keus uit tientallen jaarcursussen c.q. instrumenten en zang. Het dansprogramma bestaat uit jazzballet, pilates, klassiek ballet, modern ballet en zelfs peuterballet en is verdeeld over een kleine 20 klassen. Het theaterdeel omvat onderdelen voor kinderen, jeugd en volwassenen. Groepslessen muziek zijn Peuter/dreumes muziek, ABC Muziek, Popkoor, big band, symfonieorkest, djembé, pop/rockband en klassieke ensembles.

De reguliere lessen zijn doordeweeks tussen 14.00 uur en 21.30 uur. Aanmelden voor een vervolg kan op de open dag en buiten de open dagen via de website www.mdtveendam.nl