Nieuws

Berry Link is de nieuwe burgervader van VeendamIMG_0922.JPG

Veendam heeft een nieuwe burgermeester. Op woensdagavond is Berry Link tijdens een buitengewone raadsvergadering in cultuurcentrum vanBeresteyn geïnstalleerd als nieuwe burgermeester. 

Berry Link komt van origine uit de Gelderse Achterhoek. Hij heeft vanuit een ambtelijke loopbaan bij het ministerie van binnenlandse zaken, alsook bij de provincies Overijssel en Brabant, in beginsel het daadwerkelijke politieke besturen vanuit het zuiden geleerd.

IMG_0977.JPG

“Vanuit het Oosten, via het Westen en het Zuiden ontbrak er dan nog maar één landsdeel. Ik heb het hogerop gezocht.”

De Commissaris van de Koning René Paas vindt de stap naar Veendam een teken van ondernemingszin, zelfbewustzijn, kracht en nieuwsgierigheid. Paas zei ook dat je bovendien niet van hier hoeft te zijn, omdat je immers ook van hier kunt worden.

IMG_1002.JPG

Over de ‘nuchterheid hier’ heeft Link gezegd dat het hem enorm aanspreekt.

Als eerste actiepunt van de nieuwe burgervader is het terugdraaien van het niet meer bezoeken van de diamanten huwelijksparen. Link had benadrukt hoe belangrijk het is om dicht bij de mensen te staan. Bij jubilerende huwelijksparen op bezoek gaan is ook een manier om mensen te leren kennen.

IMG_0952.JPG

Berry Link wil de komende tijd goed besteden om de gemeente Veendam en de Veendammers goed te leren kennen. “Mensen moeten niet schromen mij aan te spreken. Ik wil graag per raadsfractie op stap om me te introduceren in de Veendammer gemeenschap”.

Wethouder Henk Jan Schmaal legde uit dat 'het kon minder' in deze regio eigenlijk als een groot compliment mag worden beschouwd. Schmaal overhandigde Link het Nederlands-Gronings woordenboek om wat in te burgeren.

IMG_1023.JPG

Voor Berry Link zijn drie prioriteiten de komende tijd belangrijk. Samenwerking zowel met college en raad, alsook met de bevolking en de regio. De openbare orde en veiligheid en de ondermijning daarvan. En ten derde integriteit, daarmee doelend op een zuiver bestuur.

Voor Berry Link zijn vriendin Caroline Reijnaerts was er de bijzondere taak om hem zijn ambtsketen om te doen. Op de woensdagavond hebben inwoners van Veendam kennis gemaakt met de nieuwe burgemeester.


 
Fotoalbum: