Nieuws

Startsein wethouder Schmaal
“Oktobermaand Kindermaand”IMG_0124.JPG

Wethouder Schmaal heeft op woensdag 15 september 2021 om 10.00 uur het startsein gegeven voor “Oktobermaand Kindermaand”. Bij Kindcentrum Westerwinde in Veendam heeft hij het verhaal “De Albatros, een meeuw van een eeuw” voorlezen.

Verhaal
Het verhaal dat wethouder Schmaal gaat voorlezen is geschreven door de bekende Groninger auteur Jan Siebo Uffen. Het verhaal ‘De Albatros, een meeuw van een eeuw’ speelt zich af in Zoutkamp. Doortje en Jan uit Katwijk mogen een dagje meevaren met Koert, schipper van de ZK4 Albatros. De kinderen kijken hun ogen uit op dit garnalenschip dat honderd jaar geleden werd opgeleverd als beurtschip en leren van Koert onderweg de nodige Groningse woorden.

IMG_0129.JPG

Oktobermaand Kindermaand
Oktober Kindermaand is de maand waarin er heel veel creatieve en spannende activiteiten zijn voor kinderen tussen de 4 en 12 jaar. Op een laagdrempelige manier maken zij kennis met culturele instellingen zoals musea, molens, borgen, kerken, theaters, natuurorganisaties, bibliotheken en muziekscholen in de provincie. Op alle zaterdagen en zondagen in oktober worden er verschillende speciale activiteiten aangeboden. Oktobermaand Kindermaand wordt in de provincie Groningen georganiseerd door Erfgoedpartners. Ook dit jaar worden er speciale stickerkaarten uitgedeeld. Door deel te nemen aan activiteiten kunnen kinderen stickers verdienen, bij de derde sticker krijgen ze een prijsje. Voor meer informatie en het programma, kijk op www.kindermaand.nl.