Donar wint oefenduel in Wildervanckhal
tegen Leicester Riders

IMG_0443.JPG

De basketballers van Donar hebben zich in de Wildervanckhal vrijdagavond goed verweerd.  Leicester Riders was vanuit Engeland overgekomen voor een tweeluik tegen Donar. Tegen de Engelse topploeg Leicester Riders bleek Donar met 70-59 de langste adem te hebben.

In deze oefenwedstrijd werden de Groningers gecoacht door assistent-coach Jan Stalman, omdat hoofdcoach Matthew Otten vrijdag vader is geworden van een dochter. De wedstrijd begon met lage scores. Na het eerste kwart was het nog maar 14-10, en bij rust was de stand 29-26. In het derde kwart, dat eindigde bij 49-41, werd het verschil al groter. In het laatste kwart werd het verschil nog even 15 punten.

IMG_0444.JPG

De beide teams traden op volle sterkte aan in de gezellige en propvolle Wildervanckhal in Wildervank. Donar ging als een raket van start (8-0). Maar een eitje werd het beslist niet. De Engelsen hadden weliswaar moeite om de basket te vinden, maar verdedigden intensief. Dat zorgde ervoor dat beide teams lange tijd bij elkaar in de buurt bleven (rust 29-26, derde kwart halverwege 36-38).

In de slotfase van het derde kwart ging Marquis Addison samen met Henry Caruso voorop in de strijd en scoorde enkele malen achter elkaar. Zodoende sloeg Donar een gat van bijna 20 punten in het vierde kwart. Mede onder invloed van de vermoeidheid en de toenemende warmte in de zaal waren de Britten niet meer bij machte een vuist te maken. Aan Veendammer Kjeld Zuidema was er de eer om in de slotfase een mooie aanval af te ronden met een driepunter. Het leverde hem het luidste applaus van de avond op.

Donar heeft wederom laten zien veel potentie te hebben. Maar ook dat het nog moeite heeft om degelijke aanvallen te spelen wanneer de defensieve druk erg hoog is, want in delen van de ontmoeting bleek dit. Er valt wat dat betreft nog genoeg te doen voor de coaching staff, die aanstaande zondagmiddag weer op sterkte zal zijn. Dan staan beide teams weer op het veld, maar dan in MartiniPlaza. Het belooft weer een boeiend duel te worden!