Nieuws

Truckrun! colonne van 100 vrachtwagens
door Veendam mede als aftrap Jaarmarkt Pekela



IMG_0108.JPG

Zondag 5 september kon er in Oude Pekela weer een truckrun worden georganiseerd voor mensen met een beperking. De laatste jaren is de Truckrun! uitgegroeid tot een succesvol evenement. Was de eerste editie met 17 trucks, in 2019 waren dat er 68. Vorig jaar kon het evenement vanwege corona niet doorgaan.

Dit jaar mocht het weer, en waren er maar liefs 100 trucks van de diverse transportbedrijven mee in de lange colonne. Vertrek was zondagmiddag vanaf het terrein van Stutvoet Transport.

IMG_0048.jpg

De route van ongeveer 40 kilometer ging via Westerlee naar Meeden, dwars door Veendam en Wildervank naar Stadkanaal. Vanaf Stadskanaal ging men via de Pekelderweg terug naar Oude Pekela, naar de verzamelplaats op het terrein van Stutvoet Transport.

IMG_0086.jpg

De truckrun trok al claxonnerend door de plaatsen waar de colonne doortrok. Het was een kakafonie van verschillende claxongeluiden door elkaar. Mensen gingen ervoor naar buiten. In de omliggende straten zonder zicht erop stonden ze zich af te vragen waarvoor het precies was. De toeschouwers langs de route kregen een indrukwekkend schouwspel.

IMG_0067.jpg

De truckrun was ook als opening van de traditionele OPA-markt dat zaterdag 11 september plaatsvindt in Oude Pekela.

De week van aanloop naar deze jaarmarkt zit vol van activiteiten.

IMG_0136.jpg

Met onder andere op maandag een viswedstrijd. Op de dinsdag, woensdag en donderdagavond wordt er gefietst. De routes zijn 10, 15 en 20 kilometer. Opgave is bij De Binding in Oude Pekela. Vrijdag wordt een kano-estafette gehouden. Er is een Kindermarkt, een kruiwagenrace, de 4 Mijl van Pekela, en de Leutje ½ mijl voor scholieren t/m 12 jaar.

IMG_0146.jpg

Zaterdag is er tijdens de jaarmarkt een oldtimershow bij het gemeentehuis.

Volgens de geldende regels in verband met corona mogen er geen optredens van muzikanten plaatsvinden. En wordt er op de markt een looproute aangegeven. De bezoekers worden verzocht zich hieraan te houden.


 
Fotoalbum: