Nieuws

Buurtmarkt Veendam Noordwest geeft energie!Op woensdag 8 september 2021 organiseert Noordwest op z’n best een Buurtmarkt. Verschillende organisaties en bewoners presenteren zich met een kraam om buurtbewoners te informeren over de activiteiten die het project Noordwest op z’n best organiseert. De Buurtmarkt is een gezellige markt voor jong en oud waar buurtbewoners ook nuttige informatie kunnen krijgen over alles wat met energie te maken heeft.

Buurtmarkt 
Onder het genot van een kop koffie of thee kunnen inwoners in gesprek gaan met de gemeente Veendam, Acantus, Humanitas, het formulierenteam, Commissie Huurzaken en actieve bewoners over ideeën en wensen voor de toekomst van Veendam Noordwest. Tijdens de Buurtmarkt zijn energiecoaches aanwezig die inwoners advies geven over energie besparen en het verduurzamen van hun woning. Ook kunnen inwoners kennismaken met het Buurtteam Noordwest; zij organiseren gedurende het hele jaar allerlei activiteiten in de buurt. De Bibliotheek leent boeken uit en Babygoed biedt leuke babyspullen aan. De GGD speelt het gezonde voedingsspel en buurtbewoners kunnen zelf op een shake-fiets stappen om een smoothie te fietsen. Voor de kinderen is er een creatieve activiteit. Kortom, een Buurtmarkt die energie geeft!

Noordwest op z’n best!
Het project Noordwest op z’n best is een initiatief van de gemeente Veendam, woningcorporatie Acantus, de Commissie Huurzaken en welzijnsorganisatie Compaen. De partijen zijn vorig jaar met een enquête de buurt in gegaan om inwoners te vragen mee te denken over de toekomst van hun buurt. De input wordt momenteel gebruikt voor het uitwerken van een toekomstplan voor de buurt met als doel dat bewoners nu en in de toekomst met veel plezier en comfort kunnen blijven wonen in Noordwest onder het motto: Noordwest op z’n best! Het uiteindelijke resultaat na de uitvoering van het toekomstplan is een buurt waar inwoners zich thuisvoelen, rekening houden met elkaar en voor elkaar en de buurt zorgen. Zodat het er met elkaar ook fijn wonen blijft.

Meer informatie
Meer informatie over de activiteiten die georganiseerd worden in Noordwest: www.veendam.nl/noordwest