Nieuws

Ook in september straatmuziek in Centrum VeendamIMG_0145.JPG

Waar wel op gehoopt was zat er vanwege de coronamaatregen helaas niet in. Een echte festivalzomer in het centrum van Veendam. Wel gelden vanaf 14 augustus versoepelingen voor kleine 1-daagse buitenfestivals. Met een verlenging tot 20 september.

IMG_0029.JPG

Kleine activiteiten met straatmuzikanten zijn wel mogelijk. De straatmuzikanten zijn overal nu heel gewild. Met hun muziek en entertainment brengen zij nog vrolijkheid en gezelligheid met zich mee. Met grappige acts en interacties met het publiek.

IMG_0350.JPG

Joseph Kremer van Ondernemersvereniging Veendam Centraal: “Grote activiteiten, zoals de sprookjesdag en muziekfestivals, kunnen nu gewoon niet. Dat vinden wij spijtig. We houden de boel strak en zodra het weer mag willen we weer zo snel mogelijk beginnen.”

IMG_0274.JPG

De straatmuziekmiddag afgelopen zaterdag was inmiddels de derde. De eerste was met het eenmansorkest van Blikken Rik. Vorige week wandelde Erik Poters als eenmansorkest in het centrum van Veendam met zijn Bombastikar als muzikale straat act. Eigenlijk is het een rollende kar vol muziekinstrumenten.

IMG_0087.JPG

Zaterdagmiddag was Roeland Aerden als Berend Botje Veendam ‘binnengevaren’. Hij was wel uit koers, maar Veendam was tenminste nog aardig in de buurt. Roeland, die al 20 jaar actief is als lopende (pardon, varende) straatmuzikant, heeft het ook lekker druk. Volwassenen mochten vanwege de anderhalve meter niet aan boord komen, kinderen mochten wel een boottochtje maken. Een muzikale rondtocht.

IMG_0375.jpg

Op zaterdagmiddag 11 september wordt het Centrum van Veendam ondergedompeld in de gezellige en vrolijke klanken van ons eigen dweilorkest “Wakker Worden”. Zij zullen op diverse locaties hun muzikale kunsten ten gehore brengen. “Tot aan de kerst hebben we elke zaterdagmiddag straatmuziek. Om iets toe te voegen aan de gezelligheid.”


 
Fotoalbum: