Nieuws

Puntjes op de i tijdens overlegavond
World Cleanup Day Veendam-WildervankIMG_0446.jpg

Woensdag 1 september hebben de organisatoren van de Cleanup Day Veendam-Wildervank de opruimactie in de gemeente verder vormgegeven. Het overleg vond plaats in het Margaretha Hardenberg Cultuurcentrum (MHC) in bijzijn van Harnold Scheepstra, Henk Robben, Vladimier Slor en nieuwkomer Marlin Timmenga als de jongste deelnemer. Op 14 september worden de puntjes nog op de i gezet. De Cleanup Day wordt gehouden op 18 september.

Tot op heden hebben zich ongeveer 25 deelnemers gemeld om mee te helpen. Ze komen voornamelijk uit Wildervank en Sorghvliet. In eerste instantie gaat men uit van 30 deelnemers.  

Om 9:30 ontvangt Henk Robben de deelnemers in het MHC die in Wildervank meehelpen. Op dezelfde tijd ontvangt Harnold Scheepstra en Vladimier Slor om 9:30 de deelnemers die in Sorghvliet meehelpen bij de oude Dukdalf aan de Reede.

IMG_0465.JPG

Op beide locaties ontvangen de deelnemers koffie of thee en een lunchpakket. De door Albert Heijn gesponsorde broodjes zijn in het MHC van beleg voorzien.

Er wordt vanuit gegaan dat deelnemers zelf een reflecterend hesje meenemen. Wanneer iemand deze niet heeft zal er een worden verstrekt. Vooraf krijgen de deelnemers te horen in welke groep ze worden ingedeeld.

De start is om 10 uur. Tijdens het verzamelen van zwerfvuil gaat de groep vanuit de MHC richting de WOB bij de Westerschool, en aansluitend naar ‘t Haimstee. Henk Robben heeft hierbij de coördinatie. De groep vanuit de Reede gaat eerst richting de WOB aan de Straat Soenda, vervolgens naar de WOB aan de Zuiderveld en daarna ook naar ‘t Haimstee. Met Vladimier Slor als coördinator.

De gehele tijd houdt BVE-dienstverlening een oogje in het zeil in betrekking tot de EHBO en een AED.

IMG_0460.JPG

De Cleanup Day eindigt om 14 uur bij ‘t Haimstee, waar de beide groepen bij elkaar komen. De door het MHC gesponsorde afvalzakken worden hier verzameld. Er volgt een fotomoment en een lekker ijsje van Gelati di Anthony.

De organisatoren gaan nog wat verenigingen, scholen en organisaties vragen om zich aan te sluiten. Harnold gaat ook nog proberen om jongeren van Break te enthousiasmeren. De Viermaster gaat de in de week ervoor (vrijdag) met vier klassen hun eigen wijk schoonmaken.