Nieuws

Concert Orgel Anders te WildervankOrgel.jpg

Zaterdag 11 september a.s. is het weer Open Monumentendag en Landelijke Orgeldag. Open Monumentendag gaat ook dit jaar in aangepaste vorm door: De kerk is overdag niet open maar kan virtueel bezocht worden: rondkijken in de kerk en zelfs binnenin het orgel!

Digitaal bezoek
Virtueel 3D bezoek aan de kerk: ga naar de website van het orgel ( www.walckerwildervank.nl) en klik op de knop “3D view”. Het werkt op een PC en ook op een tablet. De kerk bekijken vanuit plekken zoals u het nog nooit hebt gezien.

Concert
 ’s Avonds gaat het traditionele, jaarlijkse, Jan Bosch orgelconcert wel door. Omdat dit jaar, tot nu toe, niets georganiseerd kon worden pakt de commissie flink uit met 3 uitvoerenden. Het wordt een Orgel anders concert. Jochem Schuurman, titulair organist van de Martinikerk te Franeker, zal dit concert verzorgen met populaire orgelstukken en samenspel. Omdat de commissie jong talent wil stimuleren komt trompettiste Roas Kuipers (16 jaar en deelnemer Prinses Christina Concours) met Jochem mee. Deze jonge, talentvolle, trompettiste zal 3 stukken meespelen. Annechienus Pot, uit Wildervank, zal een aantal zangstukken voor zijn rekening nemen.

Op veler verzoek staat Mijn Gebed van D.C. Lewis en Feike Asma op het programma, dit kan nu geheel origineel uitgevoerd worden met zang, trompet en orgel. Verder zal er veel bekende en nostalgische muziek te horen zijn, op het programma staat muziek van Sonneveld maar ook het Klein Orkest. Kortom: laat deze kans niet aan je neus voorbijgaan.

Alles is coronaproof georganiseerd en we vragen iedereen de 1,5m in acht te nemen. Het begint om 20:00 uur, de toegang is 12 euro, er is een pauze.

Biografie
Jochem Schuurman volgde zijn professionele opleiding bij Theo Jellema en Erwin Wiersinga aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen, alwaar hij in juni 2013 cum laude afstudeerde als Master of Music. Tijdens zijn studie behaalde Jochem Schuurman in totaal negen prijzen op concoursen. Na zijn studie werd hem in december 2013 het Zilveren Viooltje, een muziekprijs voor jong talent afkomstig uit het noorden van Nederland, uitgereikt. In het juryrapport werd hij geprezen om zijn veelzijdigheid, zijn overtuigende houding en zijn ondernemerschap. In augustus 2015 behaalde hij de derde prijs op het internationale orgelconcours in Wuppertal.

Jochem Schuurman is titulair organist van de Martinikerk te Franeker en daarmee de vaste bespeler van het monumentale Van Dam-orgel uit 1842. Als uitvoerend musicus geeft hij concerten als solist, maar ook als begeleider van andere musici en is hij bovendien regelmatig betrokken bij premières van nieuwe composities. Verder is Jochem Schuurman actief als orgel- en pianodocent en werkzaam als artistiek adviseur voor de Stichting Organum Frisicum.