Nieuws

Duofiets van Rotary aan Veenkade blij ontvangenIMG_0406.jpg

De Rotary Veendam heeft woensdagmiddag een duofiets geschonken aan De Veenkade van Zorggroep Meander. Rotary medevoorzitter Frans de Jong en Linda Wijnbergen hebben de duofiets persoonlijk overgedragen.

Bewoner Roelof Deikema mocht de duofiets als eerste uitproberen. “Dit fietst heerlijk. Bewegen en heerlijk buiten zijn.” De Rotary leden Frans Peter en Linda, en begeleidster Jacquelien, hebben elk een stukje gefietst met Roelof op de nieuwe duofiets.

IMG_0382.jpg

De vorige is jarenlang in gebruik geweest en behoorlijk aan slijtage onderhevig geraakt. Het vertoonde vaak mankementen. Een uitgave voor een nieuwe kan niet zomaar even. Het is aan allerlei besluitvormingen onderhevig. Frans Peter de Jong: “Deze duofietsen fietsen zijn behoorlijk duur. Daarbij moeten er ook nog de nodige aanpassingen worden gedaan. De kosten zijn om en nabij de 10.000 euro.”

Naast de nieuwe zijn er ook nog twee andere oudere duofietsen beschikbaar.

IMG_0403.JPG

“Vorig jaar stond de oude duofiets in de hal tijdens een ijsje rondbreng actie van de Rotary tijdens de warmte in de Veenkade. “Daar kwamen wij over aan de praat”, vertelt Linda Wijnbergen. “Het bracht mij het idee om als Rotary hier wat mee te moeten doen. We hebben ieder jaar het Sterren Stralen project. Een ervan is het afgelopen jaar geweest om geld bij elkaar te krijgen voor de duofiets. In augustus waren we ermee begonnen.”

“Zonder de actie van de Rotary was een vervangende duofiets heel lastig geweest”, aldus Jacquelien Hartman. “Voor deze zijn we heel dankbaar. We kunnen er heel wat jaren mee vooruit. Het verschil is  het makkelijker schakelen en het sneller optrekken.”

IMG_0404.jpg

Linda Wijnbergen: “Het is zo’n leuk doel. Als je ziet hoeveel plezier Roelof heeft met deze fiets, dat is waar wij het voor doen. We hebben mensen er heel veel plezier mee gedaan. Je wordt er zelf ook blij van. Roelof ging een keer per week op de fiets, die zou het liefst elke dag wel willen.”

Naast de begeleiders zijn ook heel vaak vrijwilligers die op de duofiets met bewoners meefietsen. Met het lekker buiten zijn tijdens een fietstochtje doen ze anderen daarmee heel veel plezier.

IMG_0369.JPG