Nieuws

De Boer Groothandel & Schuur Kantoorcentrum BV



_DSC7112.jpg

Tekst Hans van Noorthansvannoort@parkstadveendam.nl]

De kop is een hele mond vol, vandaar dat die door de klanten vaak wordt afgekort tot De Boer & Schuur. Het bedrijf ligt een beetje verscholen op het industrieterrein De Zwaaikom.

Eind jaren 30 richt opa De Boer een groothandel op. Jos de Boer, de huidige eigenaar is de 3e generatie. Als groothandel in alléén zoetwaren stond De Boer in Veendam bekend onder de naam “Snoepie De Boer.” Ouderen zullen zich dat wellicht nog herinneren. In 2015 neemt Jos de Boer Schuur Kantoorcentrum over. Dat bedrijf stamt uit de 19e eeuw en wel van 1876 en is dus al 145 jaar oud of liever gezegd jong. Omdat beide namen goed ingeburgerd zijn, blijven die behouden en gaan ze gewoon verder als De Boer Groothandel & Schuur Kantoorcentrum BV. Jos de Boer: “We zijn totaal leverancier voor kantine en kantoor.” Zowel food als non-food artikelen zijn lever- en verkrijgbaar. Een ongekende hoeveelheid artikelen, op de site staat 25.000, is in het assortiment opgenomen. We zullen het eens nader bezien.

_DSC7100.jpg

Kerstpakketten
Wat velen niet weten is dat De Boer & Schuur al 30 jaar lang kerstpakketten verzorgt. Kerstpakketten? Ja zeker. Een gedeelte van het bedrijf is van juni tot en met december ingericht als showroom voor kerstpakketten. Veel klanten vanuit het MKB (Midden- en Klein Bedrijf) bestellen bij De Boer & Schuur hun kerstpakket. Nou ja bestellen. “Het liefst komen de klanten het kerstpakket hier zelf uitzoeken en samenstellen,” vertelt Jos de Boer. Jos’ vrouw Anneke richt de showroom in met verschillende thema’s, bijvoorbeeld in kleuren rood of zwart of speciale cadeaugeschenken. Ook andere issues als BBQ, Italië, ontbijt of diner doen het altijd goed. Stijlvol gedekte tafels in kerstsfeer geven een huiselijk tintje aan de show.

“Dit jaar zien we een trend in het samen-gezellig-dingen-thuis-doen, spelletjes en borrelhapjes. Ook Nederlandse producten als pepermunt, drop, stroopwafels en oudhollandse snoepjes zijn in trek. Streekproducten als Bogdike bier van het Brouwhotel van Appie Weij en Knappertjes van Wieringa vinden gretig aftrek, alsmede jams, fruitdranken en droge worst uit de regio.” 
Naast het food zit er natuurlijk een cadeautje in het pakket. Dat kan van alles zijn van een rugzak tot een badjas of bijvoorbeeld een luxe gereedschapskoffer. “Ook verpakken we de artikelen wel in bijvoorbeeld een rolkoffer, dan is dit gelijktijdig het cadeau.
De kinderen moet je natuurlijk niet vergeten. Wat is het sneu als iedereen bij het uitpakken iets krijgt en de kids worden overgeslagen. Dat kan niet, dus ook voor hen zit er iets in het pakket.”
Keus te over met zo’n 7000 kerstartikelen!

_DSC7101.jpg

Een min of meer vaste ploeg mensen van Wedeka helpt bij het inpakken. Enkelen doen dat al 20 jaar! “We huren voor die gelegenheid aan de overkant een loods, waar alles plaatsvindt. Het gaat om enorme aantallen, dus een beetje ruimte is dan wel fijn,” aldus Jos de Boer.

Oriëntatie op nieuwe trends in de kerstartikelen doen ze op tijdens verschillende beurzen. De grootste wordt in februari in Rosmalen gehouden. “Dan bestellen we al de nieuwe dingetjes.” “Kerstpakketten,” vertelt Jos de Boer, “zijn een typisch Nederlands verschijnsel. Langzaam zie je deze trend ook een beetje komen bij onze buurlanden. Het ontstaan van dit fenomeen vraagt om nader onderzoek.” De gemiddelde prijs van een kerstpakket ligt om en nabij de € 45,00. We kennen de historie van de klant en weten precies wat er vorig jaar in het kerstpakket zat. Elk jaar moet er wel iets verrassends inzitten, toch?

Nu lijkt het net of ze niets anders doen bij De Boer & Schuur dan kerstpakketten. Niets is minder waar. Als totaalleverancier voor kantine en kantoor hebben ze in de gehele regio klanten die ook inderdaad veelal een totaalpakket aan artikelen bestellen. “Omdat we redelijk kleinschalig opereren kennen we bijna alle klanten persoonlijk. De klant is bij ons géén nummer. Ons serviceniveau ligt erg hoog. We lopen graag een stapje harder voor onze klanten,” glimlacht de Boer. “We hebben een eigen bezorgdienst. 2 auto’s zitten dagelijks op de weg om alle spulletjes netjes én op tijd bij de klant af te leveren. 6 Fte’s aan personeel + indien nodig hulptroepen dragen daar zorg voor.”

_DSC7109.jpg

Kantoorinrichting
Maar daar houdt het niet mee op. De Boer & Schuur houdt zich ook bezig met kantoorinrichtingen. De naam geeft niet voor niets aan kantoorcentrum! Avebe is een vaste afnemer. De nieuw-/ of herbouwkantoren in Gasselternijveen en op het Zernike-campus in de stad én het hoofdkantoor hier in Veendam zijn door hen ingericht. Dan gaat het om bureaus, meubilair, stoffering, balie, receptie, koffiehoek, kasten en noem maar op én heel wat werkplekken. “Indien gewenst schakelen we een binnenhuisarchitect in,” aldus Jos de Boer. 
Een nieuwigheidje zijn de vergaderstoelen. Deze zijn gemaakt van, de in onze Oost-Groningse geteelde, hennep. Naast duurzaam, ook lokaal.
Kuipstoeltjes van gerecyclede petflesjes is een andere noviteit. De stoelen zijn prachtig vormgegeven en stralen een eigentijds design uit. Qua kleurstelling zéér aantrekkelijk in combinatie met bijvoorbeeld een zwarte vergadertafel.  Het is allemaal te zien in de showroom van De Boer & Schuur.

_DSC7124.jpg

Machines
Kantoormachines als printers, lamineermachines, papiervernietigers, beamers en kassa’s zitten eveneens in het leveringspakket. “Maar we houden ons niet bezig met automatiseringsmachines en/of computers, wel alle randartikelen.” 

Quantore is een overkoepelende coöperatieve vereniging op het gebied van kantoorartikelen, waar we lid van zijn. Het is de grootste inkooporganisatie van de Benelux. Het hoofdkantoor en centrale magazijn zetelen in Beuningen/Ewijk langs de A73. Die zijn voorraadhoudend en iedere dag wordt er geleverd. Vanmiddag besteld, morgenochtend in huis. “Voor onze klanten een fijn gevoel. Je grijpt nooit mis.”

Nog even terug naar de fam. De Boer. Jos zit sinds 1993 in het bedrijf. Eerst samen met zijn vader en vanaf 2004 samen met zijn vrouw Anneke. Dan gaat vader met pensioen. Maar… wekelijk is de Boer sr. nog op de Zwaaikom te vinden. Zo blijft hij betrokken bij bedrijf en personeel.

vvvvvvvvvvvvvvvv.jpg


Fotoalbum: