Yke Spelde uit Wildervank 4e op NK Triathlon

Drie jeugdige sporters uit het Noorden deden zondag mee aan de Nederlandse kampioenschappen triathlon. In Leiderdorp kwamen Xander Boets uit Stadskanaal en Yke Spelde uit Wildervank van triathlonvereniging Tri4you aan de start op de supersprint.

Dit hield in dat ze begonnen met 380 meter zwemmen, daarna 10km op de fiets reden om vervolgens nog 2,5km te rennen.

Yke wist in een mooie tijd van 39 minuten en 42 seconden met een 4e plaats net naast het podium te eindigen. Xander Boets behaalde in 41 minuten en 16 seconden een keurige 10e plaats. Jesper Boets (Stadskanaal) dook daarna het water in om 500 meter door de Zijl te zwemmen. Vervolgens moest hij 2 rondjes van 10 km fietsen en ook nog 5km hardlopen. Na 1 uur en 7 minuten kwam hij als 22e moe maar voldaan over de finish.