Clubkampioenschappen THOR 2021

Met zo'n 22 graden was het zaterdagavond een perfecte avond voor de afsluiting van de zomerperiode in Annen waar de THOR zwemmers hun clubkampioenschappen zwommen.

In het mooie openluchtzwembad De Borghoorns te Annen kwam jong en ouder aan de start om te strijden voor het clubkampioenschap. Alle slagen werden gezwommen, bij elkaar opgeteld en vergeleken met een limiettijd. Degene met de minste tijd was de winnaar.

Marjolie wist met -7 seconden als enige onder de 0 uit te komen er werd daarmee voor de 3e keer op rij clubkampioen. Yke Spelde kwam met +1 net boven de 0 uit en ging met zilver naar huis, gevolgd door Robert Joosten die met bijna 6 seconden op de 3e plaats eindigde.

Na de officiële wedstrijd volgende er nog een spannende wedstrijd tussen alle zwemfamilies die de familie estafette zwommen. De familie Joosten versloeg alle andere families.

Het bommetje kampioenschap werd vervolgens gewonnen door Tijmen Joosten. Ilse en Jasper Jongepier werden hier gezamenlijk 2e en Dominic Francis werd 3e.

Tijdens de clubkampioenschappen werd ook de prijs aan de zwemmer van het jaar uitgereikt. Dat is de zwemmer die in het afgelopen seizoen het meeste van zijn/haar tijd wist te verbeteren.
Ondanks dat er door Corona maar weinig wedstrijden waren gezwommen had Marjolie Spelde toch maar liefst 5 minuten en 45 seconden weten te verbeteren en werd dus ook hier kampioen. De 2e plaats was wederom voor Yke Spelde met een verbetering van 4 minuten en 13 seconden. Elize Schierbeek mocht de bronzen beker in ontvangst nemen met een verbetering van 1 minuut en 17 seconden.

Tenslotte werden er ook nog 13 clubrecords verbeterd. Karin van Dijk en Tjebbe Joosten wisten beide op alle 4 afstanden een clubrecord te zwemmen. Marjolie Spelde verbeterde 3x een clubrecord en Dominic Francis en Yke Spelde wisten er ook nog beide één op hun naam te schrijven.

Vanaf aanstaande week gaan de zwemmers weer door in het binnenbad Tropiqua.