Nieuws

Mooie gevarieerde Kindermiddag in Veendam NoordwestIMG_0357.JPG

Ruim 25 kinderen uit de wijk Noordwest hebben een mooie middag gehad op de Kindermiddag in Veendam Noordwest. De locatie was het grote grasveld op de hoek van de Somerlustweg en de Minervastraat. Er was erg veel mazzel met het weer. De buien waren voor de middag allemaal weggetrokken en liet het zonnetje zich ook nog zien.

IMG_0487.JPG

Deze kindermiddag was een initiatief van het project Noordwest op z’n best; een samenwerkingsverband van gemeente Veendam, Acantus, Cosis, Compaen en commissie Huurzaken om samen met bewoners te zorgen voor een buurt waar het nu en in de toekomst prettig en met plezier wonen is.

IMG_0343.JPG

Op deze middag was er een nauwe samenwerking met de bibliotheek en kinderopvang Prokino. Er was deze middag aandacht voor voorlezen en boeken uitleen. En er kon worden geletter-vist. De middag was georganiseerd om even aandacht aan de wijk te besteden. En voor de kinderen die niet op vakantie gaan, maar wel iets leuks kunnen gebruiken.

IMG_0374.jpg

De organisaties hadden een mooie aaneensluitende wisselprogramma opgezet. Imker Bennie van Buizen vertelde over zijn bijenvolken en over de honing. Hij had een heel mooie bijenkorf neergezet. Kinderen hebben een insectenhotel gebouwd die op deze plek blijft staan. Acantus heeft meegeholpen bij het opbouwen.

IMG_0382.JPG

De bibliotheek was aanwezig met een letterspel en lettervissen. En zijn kinderen aan het programmeren geweest met ‘botje-bij’, een robot-bij die geprogrammeerd kan worden. Prokino is met het maken van bijtjes met de kinderen analoog aan het knutselen geweest.

IMG_0344.JPG

Kinderen vonden de bijen van imker Bennie van Buizen machtig interessant. Hij had het Carnica bijenvolk meegenomen. Deze soort is zachtaardig, en het laat de imker het bijenvolk helpen. Er moet al echt iets aan de hand zijn als de bijen zich gaan verweren. Kinderen kunnen er dichtbij komen en vinden het machtig interessant. “Daar doe je het voor, en dat kinderen er wat rustiger door worden”, aldus Bennie die veel vaker dit soort presentaties geeft. “Ze leren nadenken wat zo’n bij doet en hoe het in de natuur leeft.”

IMG_0390.JPG

In de pauze was er voor iedereen ranja en wat lekkers. 

Overigens heeft “Noordwest op z’n best’ aan de Vredenrustlaan 78 de huiskamer van de wijk. Elke woensdag tussen halftien en halftwaalf is daar de inloop van de koffieochtend. Het is heel laagdrempelig waar mensen makkelijk even kunnen binnenlopen voor het doorverwijzen. Natuurlijk is er de mogelijkheid voor een praatje bij een bak koffie.


 
Fotoalbum: