Nieuws

CW-Lubbersschool Torenstraat in Wildervank
wordt geslooptIMG_0026.JPG

Door Bert Woltjes

Onlangs is door de gemeente Veendam besloten dat de al een paar jaar leegstaande CW-Lubbersschool aan de Torenstraat in Wildervank binnenkort zal worden gesloopt. Het werk is volgens wethouder Henk Jan Schmaal reeds aanbesteed.

In april 1961 werd het nieuwe ‘moderne’ schoolgebouw van de C.W. Lubberschool officieel in gebruik genomen. De nieuwe school verving het oude schoolgebouw uit 1907. In 1995 werd een fusie aangegaan met de christelijke basisschool de Schakel en de Ark waarbij de ‘oude ‘C.W-Lubbersschool werd verlaten. Tijdelijk was hier ook een dependance van de openbare Dalton Westerschool gevestigd. Tevens zat hier een aantal jaren de filmclub Wildervank. Inmiddels staan de gebouwen leeg en begint het behoorlijk te verpauperen. Dit tot grote ergernis van de beide buren.

IMG_0043.JPG

Regelmatig is er overlast van hangjeugd en maken langslopende Polen er soms een stop om wat te drinken en worden de lege drankflessen achtergelaten op het zwaar verpauperde schoolplein dat inmiddels is overwoekerd met onkruid. Ook staat er een oude eik die nog door een buurman tevens leraar van de school is geplant. Wat er met deze fraaie boom gaat gebeuren is onbekend. 

Maar er is hoop. De gemeente Veendam heeft besloten dat hier tijdelijk een parkeerplaats voor het nabij gelegen Margaretha Hardenberg Cultuurcentrum zal worden aangelegd. En afgelopen week is er een gesprek geweest met Henk Robben voorzitter van het Margaretha Hardenberg Cultuurcentrum. Hierbij aanwezig waren de wethouders Bert Wierenga en Henk Jan Schmaal en twee verkeersdeskundigen van de gemeente Veendam.

IMG_0053.JPG

Er zijn diverse onderwerpen besproken, waaronder verkeersveiligheid en leefbaarheid in de Veendam en Wildervank. Bovendien zijn aan aantal verbeterpunten aan de orde geweest, waaronder het parkeerprobleem rondom het cultuurcentrum.

Het parkeren op het schoolplein van de voormalige CW-Lubbersschool  is een tijdelijke maatregel, omdat de ruimte in de toekomst een andere bestemming krijgt. Wanneer is nog niet bekend. Ook is onduidelijk wat de bestemming zal worden. Bovendien ligt dit schoolplein 180 meter van het cultuurcentrum en totaal niet verlicht. Dit kan voor bezoekers die slecht ter been zijn gevaarlijk zijn. Bezoekers van het MHC zullen volgens Henk Robben daarom geen gebruik maken van deze parkeervoorziening.

IMG_0035.JPG

Verzoek aanleg parkeerplaatsen Margaretha Hardenberg Cultuurcentrum
Henk Robben heeft bij de beide wethouders een verzoek ingediend om in de berm langs de Torenstraat t/o het cultuurcentrum betonnen graskeien aan te brengen. "Hierdoor wordt de berm verhard en is het niet nodig de walbeschoeiing  te versterken. De bezoekers kunnen hun voertuig op de juiste manier tussen de bomen in de berm parkeren. In het verleden werden de voertuigen deels in de berm en gedeeltelijk op de rijbaan geparkeerd. Dit met alle gevolgen van dien en werd de doorgang belemmerd voor hulpverleningsvoertuigen en het brede landbouwverkeer. Bij calamiteiten is dit onverantwoord, wij willen dit als bestuur van het MHC doen voorkomen" zo laat Robben weten en hoopt dan ook dat het verzoek zal worden ingewilligd.


 
Fotoalbum: