Nieuws, Regio

Nieuwe vrijwilligers voor
Stichting Vrijwillige Palliatieve Terminale Zorg [VPTZ]



groepsfoto juni 2021 met certificaat.jpg

De Stichting Vrijwillige Palliatieve Terminale Zorg (VPTZ) Oost-Groningen is versterkt met een aantal nieuwe vrijwilligers. Na een gedegen cursus van 8 dagdelen kregen op 25 juni jongstleden 6 vrijwilligers hun certificaat uit handen van Guus Hofman, voorzitter van de VPTZ Oost-Groningen.

De cursus die de vrijwilligers hebben gevolgd is speciaal gericht op de sociale en emotionele aspecten van de zorg voor palliatieve terminale cliënten. De goed opgeleide vrijwilligers bieden hulp, ondersteuning en aanvullende mantelzorg bij de zorg voor de palliatieve-terminale cliënt en diens naaste(n).
Palliatieve zorg is erop gericht om de kwaliteit van het leven te verbeteren voor mensen die ongeneeslijk ziek zijn. De inzet van de vrijwilligers is aanvullend op zorg door familieleden, vrienden en professionele zorgverlening. De vrijwilligers hebben tijd en zijn aanwezig, zodat de mantelzorger rust kan nemen, een boodschap kan doen of zijn hart kan luchten.

Door uitbreiding van het werkgebied met Stadskanaal en Westerwolde omvat het werkgebied van de VPTZ Oost-Groningen nu geheel Oost – en Zuid Groningen.