Nieuws

Jason Chan naar SocratesIMG_0355.jpg

Tijdens de diploma-uitreikingen in vanBeresteyn zijn ook de Winkler Prins leerlingen van de deelschool vwo gediplomeerd. De deelschool bestaat uit gymnasium en atheneum. Jason Chan gaat als geneeskundestudent zijn vervolgopleiding doen bij Socrates. Om in aanmerking te komen moet hij ook een aanbeveling hebben van docenten.

IMG_0344.jpg

In aanmerking komen voor Socrates betekend dat Jason minimaal een 7,5 heeft. Leerlingen die hun diploma in de wacht hebben gesleept met dit gemiddelde eindcijfer of hoger, behoren tot de allerbesten van Nederland, en komen in aanmerking om een uitnodiging te ontvangen van Socrates. Welke richting hij uit wil weet hij nog niet. Geen chirurgie, maar eventueel iets anders.

IMG_0346.jpg

Naast de aanbevelingen van de docenten heeft hij ook een prijs van de Winkler Prins gewonnen. Jason is er heel blij mee. “Na zes jaar is het een fijne beloning.”

Een vervolgopleiding tot basisarts duurt, net als zijn opleiding bij de Winkler Prins, eveneens zes jaar. Dat is dan minimaal tot aan zijn vierentwintigste.

IMG_0405.jpg