Nieuws

Deze zomer met een vol gestempeld paspoort
op Wereldreis met SummerfunIMG_0025.JPG

Deze zomervakantie gaat Summerfun met de kinderen op wereldreis. Iedere maandagochtend stappen we in het vliegtuig van Summerfun Airlines en reizen we kriskras de wereld over. Bij elk land maken de kinderen een mooie herinnering door een knutsel te maken. Zo wordt met ‘Summerfun Airlines’ o.a. gevlogen naar Frankrijk, Ecuador, Denemarken en China.

Ongeveer 48 wereldreizigers hebben maandag hun koffer gehaald. “We gaan elke week naar 4 landen”, vertelt Bijka Scholtens van Summerfun. “We beginnen met de reis naar Zwitserland, waar de kinderen een mooie koekoeksklok maken. We gaan naar Ecuador met leguanen in het knutselpakket. In Egypte maken ze een mummie met een sarcofaag. Hun fantasie wordt daarbij geprikkeld. In Panama ontdekken ze een luiaard. Voor het weekend zijn we weer terug op Schiphol.”

IMG_0045.jpg

Lea Klamer, Bart Kruizinga, Xamira Muurman en Bijka Scholtens hebben met elkaar een leuke programma bedacht.

Bijka Scholtens: “We hebben in januari al besloten om geen fysieke activiteiten te gaan doen. Maar dit idee voor deze wereldreis door te laten gaan met knutselpakketten om thuis te maken. Ook nietsvermoedend van de huidige ontwikkelingen. De kinderen vinden dit heel leuk. Er zit ook een doe-blad in met kleine opdrachtjes. Zoals een spelletje en een puzzel. Ze kunnen iets lekkers gaan maken. Zoek de verschillende in de wereld, en informatie vinden over de landen als in een soort reisgids. Onze baliemedewerker Robert van Dijk heeft dit in elkaar gezet.”

IMG_0032.JPG

“Dankzij de sponsors Nedmag en Stichting Kabelnet Veendam kunnen wij ook deze zomer de pakketten weer gratis aanbieden. Van Nedmag krijgen de kinderen een reiskoffertje met hun eigen labeltje. Met daarin wat lekkers, en een tandenborstel met tandpasta om in de sfeer te komen. In het paspoort komen stempelstickers, en gaan ze van hoofdstad naar hoofdstad. Met volgende week onder andere Turkije en Suriname op de checklist.”

“In de laatste week van de zomervakantie stappen we niet in het vliegtuig, maar kopen we een Railrunner en reizen we met de trein kriskras door Nederland. De denkbeeldige bestemmingen worden nog ingevuld. Er wordt de komende tijd ook nog gekeken of er daarnaast nog iets fysieks kan worden georganiseerd.”

IMG_0050.jpg

Wekelijks komt er een nieuwe poster online op de facebookpagina Summerfun Veendam en dan mag er worden opgegeven. Zo hoeven de kinderen niet iedere week mee op reis. Want misschien gaan ze zelf nog uit logeren of op vakantie. Daarom is het per week opgeven. En vol = vol.

Met Summerfun op wereldreis is voor kinderen van 5 t/m 12 jaar. De ervaring leert dat de wat jongere kinderen met hulp van een ouder de knutselwerkjes prima kunnen maken.

IMG_0043.JPG