Nieuws

Archief SC Veendam openbaar



Vanaf nu is het archief van Sportclub Veendam openbaar en voor iedereen in te zien. Bij het faillissement van SC Veendam in 2013 heeft de gemeente de inventaris en het hierbij behorende archief overgenomen. Het gehele archief is gestructureerd en de inventaris van het archief is openbaar toegankelijk via www.groningerarchiefnet.nl. Ook zijn de stukken fysiek in te zien.

Historie
Sportclub Veendam werd opgericht in 1894. Na een aantal fusies begon Veendam in 1954 aan een groot avontuur, namelijk deelname aan betaald voetbal. Tijdens het seizoen 2009 / 2010 kwam SC Veendam in financieel zwaar weer terecht. Met verschillende acties werd geprobeerd de club te redden. SC Veendam ging in 2013 alsnog failliet.

Archief en inventaris
Na het faillissement heeft de gemeente Veendam de inventaris en het bijbehorende archief van de club overgenomen. Op dat moment was het archief niet gestructureerd. De firma Dox Support is ingeschakeld om het archief te bewerken. Op een aantal uitzonderingen vanwege de geldende wet- en regelgeving na, is het archief nu openbaar en de inventaris van het archief online beschikbaar via www.groningerarchiefnet.nl.

Inzien
De documenten van het archief zijn fysiek in te zien na het maken van een afspraak. Een afspraak maken kan telefonisch via 0598-652222 of door een e-mail te sturen naar info@veendam.nl


Gerelateerde artikel: