Nieuws

Leerlingen met hun diplomering in de spotlights
van het theaterIMG_0179_2.jpg

Donderdag hebben 119 Winkler Prins leerlingen van VMBO Basis en Kader in vanBeresteyn hun diploma uitgereikt gekregen. Met een score van 100 procent. Er staan nog drie avonden op het programma. Vwo, Havo en Mavo leerlingen krijgen respectievelijk maandag, dinsdag en woensdag hun diplomering. Op iedere avond helpen twee leerlingen mee van de deelschool Zorg & welzijn van het VMBO.

Ondanks de lockdowns en het afstandsonderwijs is maar liefst 97,7% van de 398 eindexamenkandidaten van Winkler Prins geslaagd.

IMG_0237.jpg

Bij binnenkomst in de foyer was er van Muziekvereniging Voorwaarts een warm welkom door het Dweilorkest Wakker Worden. De leerlingen kregen op het podium van de theaterzaal hun diploma uitgereikt. Maar eerst legden ze met hun familie een traject af door de gehele benedenverdieping.

Langs de route werden rozen uitgereikt door de ouderraad. Ondersteunend personeel van de school deelde stroopwafels uit, stond er alcoholvrije champagne klaar en werden er lekkere hapjes uitgedeeld. Leerlingen konden met hun familie een fotoportret laten maken. Op een Wall of Fame van canvas met oude portretfoto’s hebben de gediplomeerden een boodschap achter gelaten, ook aan hun docent. En kregen ze hun jaarboek mee.

IMG_0143.jpg

Op het podium van het theater werden de leerlingen letterlijk in de spotlights gezet. De ouders mochten mee het podium op. Het was het hoogtepunt van de avond. Letterlijk in de spotlights tekenden ze hun diploma in het bijzijn van de docent.

Docent Miranda Willems vond het een mooi moment. Ook wel een beetje emotioneel. De eerste twee jaar heeft ze haar leerlingen begeleidt. “Wel pittig dat je nu afscheid van ze neemt.” Haar 21 leerlingen kunnen allemaal verder met hun opleiding. Naar de Noorderpoort, Terra of het Alfa College. Haar collega Mariët Waagman heeft bij de diploma-uitreikingen meegeholpen. Als assistente gaf ze de leerlingen in het derde jaar wiskundeles.

IMG_0145.jpg

Docent Martijn Visscher is een van de organisatoren die het een en ander heeft bedacht. “Vanwege corona moesten we ook dit jaar weer op zoek naar een alternatieve diplomering. Vorig jaar waren de uitreikingen in het stadion. Maar daar zijn ze nu aan het bouwen bij het Sport- en Leerpark. Ik had het daar best weer willen doen.”

“Maar we wilden wel weer iets bijzonders. vanBeresteyn is een mooie plek om de leerlingen nog één keer letterlijk in het spotlight te zetten.”

IMG_0210.jpg

Bijna 400 leerlingen van de school hebben op het podium van het theater gestaan. De laatste leerling van donderdag liep even voor 21:00 uur vanBeresteyn uit met zijn felbegeerde diploma. Met een borrelhapjespakketje mee om het thuis verder te vieren.

ParkstadVeendam, SKV en vanBeresteyn werken met het maken van opnames samen om de diploma-uitreikingen te streamen voor de mensen die er niet bij konden zijn.

IMG_0203.jpg