Nieuws

Kennismaken met de nieuwe Dierenspeciaalzaak FloIMG_0045.jpg

Moeder Trea en dochter Lieke Meijboom zijn aan Promenade 29 in Veendam een nieuwe dierenspeciaalzaak begonnen. Het is hun eerste onderneming samen. Voorafgaand aan de officiële opening op zaterdag was er woensdag 30 juni de kennismakingopening van de stijlvol ingerichte zaak voor familie en vrienden. “Om het even te laten zien, te delen en voor het krijgen van feedback.”

Ook de ondernemers uit de omgeving zijn even langs geweest bij de nieuwe buren. Ze zijn blij dat er weer nieuwe mensen zitten in het winkelpand.

IMG_0056.jpg

Trea en Lieke komen uit de stad Groningen. Sinds een jaar wonen ze in het centrum van Veendam met de drie honden. Met het wandelen vinden de viervoeters het leuk om een dierenzaak in te gaan voor het zelf uitzoeken van speelgoed. Het uitzoeken kan nu in de eigen winkel.

Het viel Trea op dat er in het centrum geen dierenspeciaalzaak te vinden was waar je even makkelijk een ‘botje’ kunt halen. In de nieuwe zaak zijn alle benodigdheden aanwezig om het de trouwe viervoeter zo fijn mogelijk te maken. Van zachte pluche hondenmandjes en leuke hondenspeelgoed tot mooie halsbanden en tuigjes. In de winkel zijn tevens hippe en kleurrijke artikelen te vinden als hondenhalsbanden van Dog with a Mission.

IMG_0092.jpg

Er is een uitgebreid assortiment in diervoeders. Niet alleen voor de hond en kat, maar ook het betere voer voor konijn en knaagdieren. “Wij verkopen alleen geen levende dieren, daar kunnen we niet achter staan. Daar is voor de rest geen controle op als de winkel dicht is.”

Dochter Lieke heeft een opleiding gedaan voor ondernemer. Winkelervaring had ze al opgedaan. Zij had voorgesteld om samen een dierenspeciaalzaak op te starten. Ze willen er een andere formule aan geven. Met het geven van workshops en met het organiseren van wandelingen. Ook is er van een dierenarts de toezegging voor medewerking. Voor de beginnende ondernemers is het groeiende en gaat dat allemaal nog vorm krijgen. Er worden cursussen en bijscholingen gevolgd over voeding.

IMG_0074.jpg

Trea is met dieren grootgebracht. Met paarden, pony’s en knaagdieren.

Er zijn ook al heel veel benodigdheden, maar het assortiment wordt nog verder uitgebreid in de ruime winkel. “We willen heel vernieuwend zijn in producten. Maar ook in de opstelling en interieur van de winkel. Om een leuke ervaring te hebben in de winkel. We besteden veel aandacht en tijd voor de mensen.”


 
Fotoalbum: